I huvudet på Aponi

Alla inlägg den 18 augusti 2011

Av Marie - 18 augusti 2011 22:21

Idag har jag läst i Katedralen vid havet, den är spännande fast rätt sorglig. Men ändå så lyckas han, och går framåt i livet - trots sina motgångar. Sen har jag också kollat på lite tv, och spelat lite. Gått igenom mina bilder och funderar på om jag ska ta och framkalla några av dem? Men först ska jag nog ta och göra om några stycken tror jag. Annars finns det ett par saker som händer imorgon, jag ska bla jobba en stund och sedan får jag se hur jag känner mig? Kanske tar jag och hittar på något? Annars finns det alltid något man kan se på webbtv.

Av Marie - 18 augusti 2011 18:03

Tänkte visa lite bilder, som ägde rum för några månader sedan. Den första var solförmörkelsen som ägde rum den 4 januari iår. Rätt läckert med dramatisk himmel, men allt annat är nästan svart.

  Nästa bild är från i våras, då jag tog en promenad för att fotografera blåsippor, dock blev det något knas på de bilderna. Det ser bara ut som lila blommor, så jag visar några andra bilder som jag också tog då.   Här är en grusväg, en mängd vitsippor och ekar.


  Men jag gillar den här bilden mycket, ovanligt på något sätt.


  Annars har vi en blåmes som sitter och inspekterar mig, när jag går förbi. Efter den här bilden så kom honan fram och så flög de iväg tillsammans.

  Annars kan man bara längta bort i bland, även när man går och fotograferar.

Av Marie - 18 augusti 2011 16:28

Tänkte forsätta berätta om Las Palmas (de Gran Canaria) som det heter på spanska. Har en hel del att erbjuda: shopping, sightseeing, nöje och mycket mer (om man vill det). Det går lätt att ta sig till Las Palmas, från de södra delarna av ön, för 5,95 € vilket kan vara ett äventyr i sig. Och man är lätt mör när man anländer till Kanarieöarnas provinshuvudstad. Vi märkte på vägen till Las Palmas att det höll på med ett stort vägarbete, där vi tidigare hade bott (San Agustin) där de ska sänka hastigheten från 80km/t till 40 och plantera palmer, buskar och annat efter vägen. Som de även har planer på att förlänga till Playa del Inglés.

  Några duvor som blev matade i Parque de San Telmo (San Telmos Park), som ligger precis i närheten av busshållplatsen.


Parken är inte stor, men ändå har de lyckats fått till det, med både ett litet torg, några stora planteringar, två kiosker och en turistinformation, där man kan hämta en karta över Las Palmas. Något som behövs, då det vara bor 381 000 invånare (2008) så är det stor stad med en hel del byggnader och vägar och man går lätt vilse. Något jag gjorde när jag var här sist (första gången) därför såg jag till att bara hålla mig till det som jag kände igen.

  Sitter och tar igen mig, och kollar på folket som går runt på gågatan. Härifrån (om man hittar) så finns det en katedral, en mängd butiker och caféer, och en trädgårdspark. Sen finns också Las Canteras på andra sidan staden, som är en 4 km strandpromnad.   Men bara för att man befinner sig i Spanien, betyder inte att man inte ser något svenskt, både H&M och Ikea finns här, och över resten av världen. Jag handlade dessa smycken, innan vi tog och åkte tillbaka. När vi lämnade södra delen var det molnigt och svalt, detsamma var det när vi anlände till Las Palmas, men när lämnade staden så hade solen börjat brytta igenom molnen, och när vi kom tillbaka till hotellet strålade solen och det var riktigt varmt, och dags för lunch.  Bilderna lånade från Tous.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards