I huvudet på Aponi

Alla inlägg den 1 juli 2014

Av Marie - 1 juli 2014 17:30

Jag har några fler bilder som jag tänkte lägga upp, men jag gör det lite senare eller kanske även en annan dag. Det finns lite att gå igenom, men sen måste jag även hinna med att se Elementry, med så pass mycket fotboll som det är på tv så vill man ha lite andra alternativ att titta på. Men jag har sett ett par snygga mål fast jag inte har sett en enda hel match så här långt. Jag håller mig till mina webbtv och Private Practice för stunden. Det är ett tag sedan jag såg Numb3rs och jag minns inte längre vilken skiva som jag var på, och något annat som också är stressande är att jag har två filmer att se. Först Peter Pan och sedan Gökboet, jag har inte sett någon av dessa filmer men när ska man finna tid till att se dem? Jag har så mycket annat att göra också, eller så tar man en film om dagen.


Sen får jag se vad som händer, men jag vet om att jag ska måla lite grann idag.

Av Marie - 1 juli 2014 14:15

       


Jag har redan lämnat in bilder som ska vara med på årets vernissage idag, men det finns ett par bilder från den här resan som jag gillar extra mycket. Får se om det blir någon mer resa i sommar, men det kommer i alla fall bli fler bilder.


   

Av Marie - 1 juli 2014 11:45

Jag sitter just nu och läser på om olika objektiv. Får se vad det blir för något men jag skulle vilja ha en makro eller som har fler bländartal än mina två andra objektiv. Men innan jag gör något så får jag ta och plugga på, så att det blir rätt sorts objektiv till de bilder som jag tänkt mig använda det för. Jag ska läsa lite till men det ser ut som att objektivet med flest bländartal kan användas till mer än makro objektivet, då man även kan använda det i viss utsträckning som ett makro objektiv då bländartalet är högre ? än det jag har på mina nu. Sen får jag ta och ta med mig kameran mer ut, för jag gillar när man får med sig snygga bilder hem i kameran. Och det får man bara om man har med sig den.

Av Marie - 1 juli 2014 09:30

När vi hade åkt några timmar, på motorvägen och en mil mot mötande trafik pga asvaltering så lämnade vi E4 bakom oss och tog och körde mot Bollnäs. Med boskap, kyrkor och sjöar var mer vilsamt att titta på än att fortsätta ett par mil till på motorvägen. Det enda som bröt av skyltar med loppis och när man kom in i städerna och såg butikerna, annars skiftade det mest mellan kor, hästar och får längs vägarna om man inte tittade på lupinerna. Det fanns i regnbågens alla nyanser så fick vi syn på den här gubben som sitter och väntar på mjölkbudet. Det fanns fler såna här träfigurer längs vägen i Hälsingland men jag fotograferade dem aldrig då kameran befann sig i bakluckan under stora delar av resan. Det var mer när vi stannade som den åkte fram.


 

 

Det är denna utsikt som den lilla gubben ser på medan mjölkbudet är på väg. Jag vet inte om det är järvsö klacken

men det är i Järvsö i alla fall.


 

Sen kunde jag inte låta bli, det fanns inte så mycket att göra i en gammal stuga utan dator och nät, så det som fanns att göra var att städa upp på tomten och slå gräs, fotografera, prata och promenera. Och efter en långpromenad så kom vi till detta brott, det bröt makadam - grus tills det inte lönade sig längre då människor började köpa det från andra länder kring Östersjön. Men jag tyckte att dessa vagnar var vackra som dem var i sin enkelhet, sen kanske de även representerar så mycket mer av vårat samhälle idag. Saker som läggs ner och flyttar. Och det mesta är tomma skal som finns kvar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards