I huvudet på Aponi

Alla inlägg under april 2014

Av Marie - 18 april 2014 11:30

Nu har jag sett Hobbit: Smaungs ödemark den var bra med för att riktigt hänga med tvingas jag nog se om den då min bror och pappa snackade under hela filmen och det var inte mycket som hade med filmen att göra. Utan mer vem dvärgarna var mest lik för andra karaktärer i andra filmer, vilka som såg ut som ... Så jag hängde inte helt med. Jag trodde man skulle slippa sådant när man köpte filmen istället för att gå på bio men tydligen är det ingen garanti.

Som vanligt så gillar jag musiken som finns med i filmen och det är alltid kul att lyssna på den speciellt när den är vacker som denna. Jag gillar verkligen ledmotivet till den här filmen.

Och nu sitter jag och väntar på den avslutande delen, Hobbit: Bort och hem igen. Där får vi återse Mikael Persbrant igen som Beorn, en speciell karaktär.

Sen hur Smaugen kom till....

Av Marie - 18 april 2014 10:00

Här kommer ett inlägg som jag tänkte skriva för några dagar sedan, men så ville jag ha några fler saker och sedan orkade jag inte lägga upp det innan det hann bli en ny dag. Men nu kommer det istället.

 

Med en neutral bas kan man få rum att se större ut speciellt om den är liten. Jag gillar raka linjer, som här en soffa och fotpall istället för en soffa med schäslong som tar upp plats. Det går ju att sitta på fotpallen om man har ont om utrymmen och sedan när man vill titta på film så kan man sätta den intill soffan så agerar den också som en schäslong. En bokhylla som också kan agera rumavdelare kan också vara bra, men att man också kan stätta på hjul. Kan vara bra både när man ska städa men också om man vill kunna förändra i rummet. Sen gillade jag bordet som är granit eller kalksten på björk eller ekram från ett gotlänskt företag.

 

Sen kan man även behöva tv-bänk (om man nu har en vägghängd tv så behöver man ändå ha en bänk att ha dvd/bluray och högtalare och musikanläggning på eller i) sen blir det mer lätt städat om den har dörrar. En fin tavla är alltid trevligt att titta på. Några olika lampor så man ser, men som man även kan ha lite mysstämning på kvällen addera också några blommor som fixar luften i rummet och några vaser och ljus så är stämningen på topp.


bilder från ikea och bordet från lännamöbler

Av Marie - 13 april 2014 22:39

Nu har jag sett veckans alla webbprogram, får nog ta och kolla på en serie eller en film för det finns inte så mycket kvar att göra. Om man inte vill skriva eller spela. Men jag vet inte om jag kan få ut mig några rader, men man kan alltid prova. Det är ett tag sedan jag skrev och ännu längre sedan jag skrev om morden. Det är kanske dags att börja igen? Annars blir det ju aldrig klart, fast jag har redan början på andra boken klar - fast jag skrivit klart den första än.


Annars kan man fördriva tiden genom att läsa deckare (som jag bland annat har på mitt nattduksbord) eller spela tv-spel fast det var ett par veckor sedan sist. Fast det kan kanske få min rastlöshet att förvinna genom att göra saker som jag inte gjort på länge. Det är i alla fall värt att försöka eller så är det bara min oro som får mig att vara/bli rastlös. Men jag får snart göra något åt det för det är ännu ett par dagar kvar som jag kan gå runt och känna oro.


Får se om jag kan få ur mig något nu?

Av Marie - 13 april 2014 21:49

bilder från ikea


Här är ett annat budget alternativ, här finns något till alla. Små grupper och något större om man har plats till det. Med lite blommor, ett parasol och ett solskydd så får man det privata sfär som man vill ha under lata dagar i solen. Grupperna börjar på 795:- upp till 2975:-. Vind/solskyddet går på 129:- och blomman 149:-.

Av Marie - 13 april 2014 21:09

 

bilder från lännamöbler


Här har jag valt möbler för den lilla balkongen/uteplatsen. Med stapelbara stolar som sparar plats. Med rena linjer och smarta matrial som håller i många år framöver. Det runda bordet och metalstolen (Grytthyttan) finns också hos rum21 till paketpris på 4800 + frakt, de är något dyrare hos lännamöbler då de inte har paketpris. Dock säljs dynan till stolen hos lännamöbler och jag har inte sett den hos rum21. Det andra med sina raka linjer och detaljer i ask eller teak ett högre pris (Skargaarden). Bordet går på 5800:- och den vita stolen (finns även i svart och teak samt som karmstol) går på 2300:- och den andra stolen går på 3400:-. Jag gillar trästolen ihop med bordet fast i en annan färg.

Av Marie - 11 april 2014 15:48

Jag har suttit och kollat på lite webbtv, börjar känna av min hals så jag tog en sovmorgon. Får se om jag slipper febern? Det finns en del att gå igenom, vilket är kul men jag vet inte vad jag ska göra/titta på i helgen om det här nu fortsätter. Då har jag sett allt som finns att titta på. Men det finns ju alltid filmer och tv-serier som jag kan se om. Annars kan jag alltid börja med mina inrednings collage, om jag vill få tiden att gå. Annars hälsar min rumkompis som bor i skortstenen (fågel) dock vet jag inte vilken typ av fågel. Det känns som man bor på zoo ibland.

Av Marie - 10 april 2014 23:16

Jag är något lugnade efter dagens samtal, men jag är fortfarande lite nervös som yttrar sig att jag hela tiden kommer på mig själv med att fundera på om hur det skulle vara eller vad man skulle göra om man fick sin för stunden största önskan som känns greppbar. Sen får jag se vad som händer härnäst, förhoppningsvis så ska den oro jag känner nu försvinna helt. Men tills dess finns det en del annat att göra för att få tankarna på annat håll.


Jag tror att jag ska ta och börja läsa mer regelbundet igen, för att se om jag kan skingra mina tankar för en stund. Jag tror att det var ett par dagar sedan som jag läste, jag har varit för rastlös för att kunna koppla av till att konsentrera mig på att läsa och då går det fortare att bläddra igenom tidningar och studera bilderna istället för att läsa texterna. Då kanske huvudvärken släpper också, eller så håller jag på att bli sjuk?


Annars finns det en del sidor som jag sitter och läser, det handlar om små lägenheter om vad man ska tänka på och hur man ska kunna möblera dem. Det är som fyller mitt huvud just nu. Det är roligt att börja tänka annorlunda, hur man ska kunna spara utrymme och rymd genom hur väl och smart man kommer på en idé, men det kan också ge en huvudvärk om man inte riktigt kan släppa det och hela tiden går och funderar ut smarta lösningar. Kanske ska jag ta och titta igenom lite webbtv som jag har missat under veckan som gått, nu när jag känner lymfkörten smärta uppe vid kinden, området har redan en röd färg och jag börjar få ont i lederna. Har jag sagt vad jag tycker om feber? Sedan jag var lite och led av feberkramper, som gör att man inte får sova liggandes så har jag kvar egenheten att jag kan somna överallt om/när jag är trött. Men att jag är så less på feber, då det gör ont i stort sätt hela kroppen. Och det finns inte så mycket att göra än att dricka mycket vatten, och sova i mer än 9 timmar - då brukar jag vara feberfri dagen efter. Det är det enda jag kan göra då jag inte tål värktabletter alls - de som är receptfria. Jag får ont av dem än att de tar bort smärtan, så jag har löst det med att jag inte äter dem alls. Men nu ska jag nog gå och vila en stund...

Av Marie - 10 april 2014 23:14


En glad låt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards