I huvudet på Aponi

Alla inlägg under april 2014

Av Marie - 10 april 2014 10:45

 

bilder från ikea och google


För ett tag sedan så såg jag ett inlägg någonstans där man hade planterat blommor och kryddväxter på det här sättet, som tydligen heter växtvägg. Där fanns också en länk där man kunde handla "väggen" eller krukan från USA tror jag företaget fanns, men då kom jag och tänka på att det borde nog fungera med den hängande skoförvaringen som finns på ikea SKUBB 49:- som kostar lika mycket som den från USA fast det är/blir betydligt lättare att få tag på. Annars kan man om man inte vill ha 16 blommor/kryddväxter så finns det ju de mindre som bilden bredvid, som även finns i enkel rad också. Man spara plats, och utnyttjar en större del av balkongen, uteplatsen att odla på. Det skulle kanske vara något?


De finns att få tag på här, här eller här om du är privatperson.

Av Marie - 9 april 2014 23:45

Nu har jag börjat titta på andra säsongen av Lilyhammer, och det händer mer och mer för varje avsnitt. Man får se ett gott skratt emellanåt, sen kan man ha sina delade meningar på hur de styr sitt lilla företag som nästan växer för varje avsnitt och det är inte mycket som är helt sjysta metoder. Men det har ett visst underhållningsvärde ändå, att se när det inte riktigt blir som de hade tänkt ut från början och hur det ska lösa situationen. Men undertiden som jag har suttit och kollar in eller plöjt igenom Lilyhammer så har jag även kommit i otakt med ett par andra av mina serier som jag brukar följa - vilket börjar kännas lite olustigt hur jag ska hinna med allt?  Jag följer ju ändå ett par stycken per dag.

CSI för att (Criminal Minds är det säsonguppehåll igen...)

Arrow istället för (Hart of Dixie som även har upphåll)

Elementry

Scandal

Gray´s Anatomy

Carrie Diaries

The Originals

 Mom mm

en del var jag intresserad av från början, andra startade som förströelse men som man nu måste se vad som händer. Sen finns det dem som man kan skriva och hitta på dialog medans man tittar på sina serier, men ändå kan man inte vara utan dem heller. Man får nästan abstinens symtom när det inte finns någon av ens serier att titta på, som under sommar när de flesta tar uppehåll. Då längtar man efter hösten för att få följa sina serier igen. Då är det tur att man gillar att läsa böcker, fotografera, titta på filmer och att skriva för att få fördriva tiden tills det blir höst igen.


Sen upptäckte jag att boken som jag satt och läste i förra månaden och som jag tyckte vad väldigt bra, fick jag i julklapp. Så jag återlämnade boken och började istället på den första boken i serien istället, nu förstår man mer om personerna än vad man gjorde när man kom in i andra delen. Sen gör det inget att också den är bra och underhållande, första boken heter Svikaren och andra heter tydligen Stenhjärtat. Handlingen är väldigt aktuell just nu, om ni får för er att börja läsa dem. Än har jag många sidor kvar för jag passade även på att låna hem ett par andra böcker också, men de vet jag inte vilka det heter på rakarm. Så det får bli en annan dag, eller när jag väl börjar läsa dem.


Sen finns det en del andra tankar och funderingar och jag ska nog försöka få svar på en del av dem under morgondagen, sen får jag se vad som händer. Vet inte om det blir som jag önskar, men man ju i alla fall hoppas på att man kan börja om från början så att man får vara med från start igen. Då skulle en hel del funderingar och oro försvinna, i alla fall dem jag har och går omkring på nu. Men det finns ju också en chans att det inte kommer att gå att lösa, men jag tänker i alla fall försöka leva på hoppet, en stund till i alla fall. Sen får jag se hur det slutar??

Av Marie - 9 april 2014 23:23

Kunde inte låta bli, den är bara för söt.



Det ser nästan ut som katten tänkter:

- Nu ska jag gå till min fina ballong.

- Hm, där kommer ballongen... Vänta jag följer efter.

Av Marie - 7 april 2014 22:06


Denna lyssnar jag på just nu...

Av Marie - 7 april 2014 21:45

Sitter och kollar på första säsongen av Lilyhammer, måste passa på innan andra säsongen försvinner från svtplay. Så jag har hittills sett 4 avsnitt idag, och har mindre än 4 kvar innan jag kan börja titta på andra säsongen på svtplay. Den är lite skruvad, eller den blir det med hans olika knasiga lösningar på det mesta. Då kan det inte bli annat än väldigt tokigt, och stundtals småkul. Får se vad som händer härnäst??


Han kom till Lilyhammer från New York där han tillhörde mafian, och hamnade i Lilyhammer efter vittnesskyddet placerade honom där. Efter att han skaffat sig en bar, och tjej så blev hon gravid. Och nu väntar de tvillingar.


Det är ungefär vad som har hänt på 4 avsnitt förutom att han bedriver mafia verksamhet lite nu och då...

Av Marie - 6 april 2014 23:49

Det har varit en lugn och skön helg, med en hel del sol. Åt årets första grillade mat och det var gott. Men jag har även läst en hel del bloggar under tiden också, många funderingar och tankar som ligger och mal. Kunde skingra en del av tankarna genom att ta en promenad, då jag såg årets första tussilago och blåsippor. Fast jag hade ingen kamera med mig, så det fick stå där orörda och njuta av solljuset i fred. Kanske kommer jag tillbaka senare i veckan med kameran?

Under tiden har jag i stället sett en del webb program som jag missat under veckan som gått, och upptäckt att jag inte har några kvar, så om jag vill se något mer så får jag ta och sätta på en serie i stället. Sen kan jag alltid fundera över vad jag ska göra imorgon men jag ska nog fortsätta läsa Svikaren, den är faktiskt rätt bra. Sen får jag se om jag skriver något själv i min bok också??

Av Marie - 4 april 2014 23:01

 

bilder från ikea


Jag hann inte blogga något igår, jag var helt enkelt helt slut efter dagen. Men jag hade tänkt skriva det här inlägget, om det kommer en dag senare. Det är i alla fall tips på två prylar från ikea som sparar utrymme i bla köket, i lådan kan man förvara skärbrädor och i stället lock. Bägge kommer från serien Variera, och priset då?? 49 :- för boxen och 79:- för hållaren.

Av Marie - 2 april 2014 19:37

 

bilder från ikea


Ont om utrymme i köket? Svämmar det över i underskåpen, skafferiet eller i överskåpen. Lugn med lite hjälp från ikea så går det att frigöra utrymme och få lite rymd över. Andvänd hyllorna till att få plats att ställa saker under och på hyllan och det bästa är nog priset, förutom mer utrymme i det lilla köket. Den låga hyllan kostar 59:- den höga 49:- och det heter Variera. Det får bli mitt tips idag. Sen kan man ju använda dem på andra ställen också.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards