I huvudet på Aponi

Alla inlägg under juli 2014

Av Marie - 28 juli 2014 12:00

Där vi bodde en vecka, är en del av liten svensk kolloni känns det nästan som varje gång man bor där. Då det mest talande språket faktiskt är svenska. Av lite olika anledningar, som Svenska kyrkan, Svenska skolan och andra hotell som faktiskt ägs och drivs av svenskar. Men det är rätt skönt att bo där, för att det mesta stänger runt 21.00 gör att man kan sova riktigt bra utan några störande ljud från barer eller dylikt. Här finns en annan detalj som jag fann under resan. En bit av Sverige 433 mil söderut, på en liten ö ute i Atlanten.


       

Av de bilder som jag fick med mig hem, så ser jag att det finns ett par värda att få vara med på utsällningen 2015.

Av Marie - 28 juli 2014 09:15

Jag upptäckte igår att man inte kan kika i den svenska IKEA katalogen förrens om lite mer än 2 veckor, mitten på augusti är det dags. Men jag kunde inte vänta längre så jag började lite smått med att titta igår, och det finns flera saker som jag vill ha men som jag måste vänta med. Har inte riktigt plats, men det finns en hel del fina saker med i år. Jag har tittat på lite PP och sedan har jag även nästan packat upp hela min packning. Nu är det snart dags att koncentrera mig helt åt mitt rum istället, nu när temperaturen tillfället tillåter lite mera åtgången.

Jag tog även och gick en liten promenad igår, efter regnovädret och den värsta värmen. Det är rätt skönt att gå en stund på kvällen i sin egen ensamhet. Får se om det blir en del i min nya rutin? Kanske att inte gå lika sent som jag gör nu, men att gå åtminstånde ett par gånger i veckan. Nu har jag snart ätit PROIBS i en månad och om allt vill sig väl och jag orkar så har jag tankar på att börja träna igen. Det har blivit ett alldeles för stort glapp när jag tvingades sluta pga att jag inte orkade längre, delvis pga magen. Jag har haft mina problem under så många år att jag nästan inte minns hur det var att inte ha några symtom som jag nu har ett par gånger i månaden om inte oftare. Så jag hoppas att jag får tillbaka något form av liv som jag kan ha någon form av rutin tillbaka...

Av Marie - 27 juli 2014 09:45

När jag befann mig på Gran Canaria så ägnade jag inte hela tiden åt att fotografera och sitta i skuggan, utan jag lyssnade på en del ny musik som har släpps nu under sommaren. Och jag lyssnade speciellt på Ed Sheeran, förutom att jag gillar hans låtar och hans säregna röst så gillade jag speciellt att lyssna till denna låt medan jag satt och tittade ut över Atlanten.



Så detta var min utsikt.


   


Och när det blev för mycket, med värmen eller solen fast man satt i skuggan så kunde man alltid ta fram sin bok. Denna läste jag mer än halva av innan vi landade på Arlanda. En bra bok, och en film som jag snart ska se.


 

Av Marie - 26 juli 2014 20:25

Nu börjar temperaturen gå ner, åtminstonde utomhus - kan inte säga det samma inomhus. Men jag har gjort en del idag, och nu har jag snart tömt hela min packning, sen ska jag fortsätta med mitt rum. Som det känns nu så får jag flytta fram mitt slutdatum lite grann för det är lite mañana över vad man orkar göra i hetan. Men det går sakta framåt trots allt. Och snart borde jag vara klar med det mesta jag tänkt göra idag. Just nu sitter jag och kollar på tredje avsnittet om Karl P, och det är lika roligt och upplyftande som alltid. Har tänkt kolla på IKEA LIVE idag, men än så länge så har jag inte börjat bläddra i IKEA katalogen, men det börjar väl bli dags för jag är rätt nyfiken på vad som finns med i årets katalog.


         

Av Marie - 26 juli 2014 16:00

Nu sitter jag och kollar på En idiot på resa via Svtplay, och det är så roligt - han är bra skön, Karl P. Och om ni har långtråkigt kanske om det regnar ute, så bara måste ni se/höra det här. Det är helt hysteriskt.


http://www.svtplay.se/video/1938264/en-idiot-pa-resa/avsnitt-2#tab3      

Men den här måste ni bara se innan den försvinner den 14 augusti. Karl Pilkington - Lycka.



Av Marie - 26 juli 2014 11:45

Här kommer fler bilder från resan. Som den lilla duvungen som råkade ramla ner på vår balkong där den satt i flera timmar och väntade på mat. Eller Bouganvillan som fotades vid 22-tiden på väg tillbaka till rummet men framförallt balkongen, där man hann filosofera över livet. Då man såg Atlanten, och från San Agustin Beach ända bort till Maspalomas i väster.... Skulle gärna återvända.


       

Av Marie - 26 juli 2014 09:30

Tog och passade på att beställa hem årets ikea katalog innan jag åkte iväg. Förra året fick vi ingen, något jag saknade tills jag fick en iPad mini och kunde ladda ner katalogen men det är ändå inte riktigt samma känsla som att bläddra i en tjock katalog i sitt knä + att det är lättare att se mer överskådligt i en katalog. Så nu har jag klicka i att jag vill ha den hemskickad ibland är det bra att vara ikea family medlem och jag väntar med spänd förväntan tills den ramlar ner i brevlådan. Tills jag tog och googlade igår, då jag sprang på den amerikanska versionen som redan finns utlagd. Den har en väldigt fin och inbjudande sida. Men vill man förstöra förväntingar med att börja bläddra?


Så här har jag nu suttit i några timmar med flicken om IKEA katalogen uppe, utan att ha bläddrat alls. Får se hur ni gör, då jag nu lägger ut adressen till sidan?? http://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalog



UPPDATERAT


Nu finns den att ladda ner som app, den svenska alltså. Det har jag gjort fast jag har ännu inte kickat.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards