I huvudet på Aponi

Alla inlägg under juli 2014

Av Marie - 25 juli 2014 23:37

 

Jag tog med mig kameran när jag åkte iväg och tog en hel del bilder. Men det var ett halvt företag att få med sig allt, genom säkerhetskontroller och flygplan till hotellet. Det var både jobbigt och kämpigt under veckan att ta sig runt då vi bodde uppe på en klipplatå som känns precis i hela kroppen efter att man kommit upp igen. Men utsikten fick smärtan och andfådheten att snabbt försvinna. Jag har bara laddat upp några bilder nu, men det kommer att komma upp mer i framtiden.



   

Las Canteras i Las Palmas var där under några timmar och shoppade lite och åt en lunch innan jag tog bussen tillbaka söderut.


   

 

 

Dessa blommor gav en doft eller odör som påminde om spanska peppar blandat med någon annan doft, som bara doftade på kvällen och natten när det var svalt.

Av Marie - 25 juli 2014 23:25

Vad är klockan? 23.32

1. Fullständigt namn: Marie
2. Ålder?
31
3. Vart bor du?
I stockholms län
4. Bor tillsammans med?
Familj
5. Färg på ditt hus? Falurödfärg med vita knutar
6. Hus eller lägenhet? Hus
7. När är du född? 12 januari

8. Vilket år tar du studenten? 2003
10. Något jobb? Kanske
11. När gick du upp i morse? - 11.23
12. När ska du sova? 23 ?
13. Duschat idag?  Ja
14. Kramat någon idag?
Nej
15. Pussat någon idag?
Nej
16. Vad har du ätit idag?  Kött och potatis, Yogurt och müsli och lax med ris
17. Dagens klädsel? Turkost linne och en strandfärgad klänning
18. Dagens sötnos? Vet inte
20. Dagens roligaste? Minns inte, fast det kanske var gårdagens ?
21. Har du många vänner? Så att det räcker
22. Hur många har du kysst? 2 föutom ett par katter
23. Vem kramade du senast? Farmor
25. Hur många har varit otrogen mot dig? Nej
27. Har du pojk-/flickvän?
Nej
28. Vem pratade du med i telefon senast? Farmor
29. Vem fick du senast sms ifrån? Har inte kollat
31. Film?
Mig äger ingen ?
32. Låt?
Coldplay - A sky full of stars
33. Mat? Pannkakor med grädde och sylt eller 
34. Dryck? Coca cola och vatten
35. Färg?
Grått, lila, blått
37. Stad?
Las Palmas
38. Land? Gran Canaria, Spanien
39. Ämne i skolan?
Teckenspråk
40. Personen du tänkte på?
Vet inte hans namn
43. Senaste gången du spydde? 12 år sedan
44. Gången du grät? I juni
45. Pizzan du åt? I måndags
46. Gången du var i Göteborg? Åkt förbi Liseberg när jag skulle till Falkenberg
47. Gången du var i Stockholm? Senast igår
48. Gången du var full? Dricker inte alkohol
49. Gången du var hög?
Aldrig

 

Antingen eller:

50. Svart eller vitt? Beror på
51. Hund eller katt? Katt
52. Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma
53. Tvspel eller datorspel? Båda
54. Singel eller upptagen?  Singel
55. Ragga eller bli uppraggad? ?
56. Big Brother eller Paradise hotel? Slöttittar ibland på BB
57. Blont eller svart hår? Chokladbrunt
58. Har du blåa ögon eller bruna? Bruna
59. Choklad eller lakrits? Choklad
60. Göteborg eller Stockholm? Stockholm
61. Högerhänt eller vänsterhänt?
62. Coca cola eller fanta? Fanta
63. Pizza eller kebab? Pizza
64. Randigt eller prickigt? Randigt
65. Älska eller älskas? Båda
66. Leva eller dö? Leva

 

Antal:

67. Personer du älskar? - alla jag känner :) förrutom… någon som jag ogillar
68. Personer du hatar? Hatar ingen
69. Gånger du varit full? - ingen :D  
70. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? öhh 1?
71. Glassar du ätit på en dag? 3 ?
72. Festivaler du varit på/ska på detta året? Har varit på 1 under min livstid
73. Gånger du haft minnesluckor? Aldrig
74. Gånger du varit hög? Aldrig
75. Personer du saknar just nu? Ett par stycken

76. Gånger ditt hjärta brustit? Av olycklig kärlek ? kanske 5

 

Vad:

80. Önskar du att du slapp göra?
Städa s

81. Vill du ha nu? - presenter

83. Tycker du om dina betyg?
- öhh
84. Ångrar du i ditt liv? Att jag inte kramade Nick Carter

85. Är det bästa som hänt dig?  När jag träffade Bsb - 14 april 2008
86. Hur mycket är klockan? 00.20

Av Marie - 25 juli 2014 22:45

Pust, jag duschade kallt för ett par timmar sedan men det märks knappt av längre. Då det är nästan 9 grader varmare inne än ute. Så det känns som man är någonstans i topiska delen av världen med tanke på hur mycket som man svettas, även fast solen redan har gått ner. Så jag har under tiden försökt få tiden att gå, i förhoppning att det skulle bli mycket svalare än vad det har varit men nu har jag öppnat fönstret ännu mer och förhoppningen nu är att det ska bli svalare än det har varit på ett par dagar. Men under tiden sitter jag och kollar igenom webbtv som jag har missat under veckan som jag befann mig utomlands. Och jag har redan sett ett par stycken, speciellt med tanke på hur fuktig stolen känns mot huden.  Men jag börjar känna inspirationen avgående skrivande av boken komma och gå, det är för varmt att sitta still så pass mycket som jag tycker krävs, men kanske ska jag skriva ner idéerna som kommer upp som jag kan börja använda mig av så fort det svalnar?


Men jag har tänkt göra lite annat också så fort temperaturen här inne sjunker lite. Jag är i desperat behov av att plocka undan och rensa en hel del av vad som finns i rummet. Dels lämnade jag det likt en stridszon efter att jag packat fördigt och inte riktigt hann göra något annat, men också nu när en del saker ska plockas upp och sorteras tillbaka på sin plats - gör det ännu tydligare att det bör städas innan helgens slut om det har blivit svalare tills dess? Annars tänker jag bara förberad för man orkar inte för mycket i värmen.

Av Marie - 25 juli 2014 09:15

Jag sitter nästan och smälter bort. Fast jag har varit borta under en vecka, till varmare bredgrader som Gran Canaria faktiskt ligger på så måste man ha en bordsfläkt för att orka befinna sig inomhus. Allt är varmt och är klippigt, svetten rinner ner ut efter ryggen och det är bara obehagligt. Där nere bodde vi en bit upp på berget, eller ja rätt högt upp så där fläktade det alltid på balkongen en lyx som inte verkar finnas här.


Jag har tänkt lägga upp lite bilder från resan under några senare inlägg. Det blev en hel del bilder fast det var så varmt att man helst befann sig i skuggan mellan 10 - 15 varje dag och även på kvällen efter man tagit sig uppför berget till lägenheten då det var så pass kvaft inomhus att man var tvungen att vädra ut, innan man kunde gå och lägga sig. Men nu sitter jag och titta igenom en del av bilderna som jag har tagit och jag gillar en hel del av bilderna som jag tog med mitt nya objektiv som hann anlända i god tid innan jag åkte iväg, men jag hann inte riktigt testa det innan så hela veckan blev en form av en testperiod för mig. Men när jag har sorterat ut lite bilder från mina över 400 bilder och laddat upp dem, så har jag lite kvar att skriva om.


Annars så sitter jag här i värmen och kollar på lite höstkläder, något som känns lite absurt med tanke på temperaturen men då brukar det ändå vara lite svalare än nu. Och man svettas inte om underarmarna när de ligger mot skrivbordet. Jag har hittat en hel del som jag skulle vilja ha, både kläder och inredningsprylar. Får se vad som kommer hem ifrån höstens nyheter??


 

Av Marie - 14 juli 2014 23:50

 

Här är en nytagen bild, med mitt senaste objektiv. Och jag är så nöjd, det blev precis som jag ville. Är intresserad av att upptäcka en helt ny värld av andra bilder än vad jag har kunnat ta tills nu. Och jag är om än mer nyfiken på hur resten av sommaren kommer att gestalta sig genom min nya lens. Håller just nu på att titta på Elementry och några andra program som jag råkade missa i helgen, det har varit lite väl mycket fotboll och tillslut blev det för mycket vilket ledde till att jag inte längre kom ihåg andra program som jag brukar följa men som jag nu missade. Sen ska jag även ta och ladda ner en e-bok tills imorgon.

Av Marie - 14 juli 2014 23:34

Dagarna har kommit och gått. Men här har det inte hänt så mycket, sommaren är anledningen. Jag försöker njuta mer av den än vad jag har gjort det senaste åren då jag bara hållit mig inomhus. Sen rinner dagen iväg och man har andra saker att göra, men här kommer lite bilder från förra veckan.


     


När ett regnoväder kom in, och som jag följde under någon kvart innan det blåste bort. Det blev några effektfulla bilder i alla fall. Planen är i alla fall att jag ska komma ut och ta mer foton, för det är alltid kul när man väl håller på, men framförallt när man får se resultatet.

Av Marie - 11 juli 2014 23:41

Nu är jag trött, det varit en händelserik dag, för mig. Först upp tidigt och handla mat, sedan passade jag på att titta in och handla lite kläder och foppaskor. Vilket behövdes, det är några år sedan jag köpte dem som nu blivit mina slit och släng "foppa", dels har jag dem som tofflor men också som någon form av träskor om det inom 20 meter från dörren annars så sätter man på sig normala skor. Men det är skönt att bara kunna sticka in fötterna i skorna efter man har duschat utan att man förstör skorna och blir smutsig om fötterna. Nå det var en hel del angående den typ av skorna. Men sen kom även en sak som jag beställde igår och som jag var väldigt nervös inför om den ens skulle komma, då transaktionen pågick under 6 timmar tills den avbröts av att datorn startades om. Men jag kunde andas ut när jag hade packet i min hand, och jag har testat den lite grann och tänker lägga upp någon bild imorgon.


Mellan handlandet och packets ankomst så tog jag och gick en promenad 2,6 km i värmen, sen intogs det vatten i skuggan. Hundarna var rätt lyckliga över att vara ute och göra lite som de gillar att göra. Snuffa, nafsa och hoppa verkar vara jättekul. Ibland kan man undra om de tror att de är kaniner eller rådjur utefrån vad de gör helst när de inte är kopplade. Får se vad som händer imorgon, vet att det ska fixas en del hemma förhoppningsvis och på söndag ska det fixas ännu mer fast inomhus i ett centrum komplex. Så då bryr jag mig inte om det regnar, för då ska det shoppas ett par saker...

Av Marie - 10 juli 2014 21:45

Jag har tagit en paus från all solande under resten av veckan, jag har solat alldeles för mycket från hur jag normalt brukar sitta inne eller i skuggan. Så jag tar nu semester från solandet tills nästa vecka hade jag tänkt. Men det är inte det enda som jag tar en paus ifrån, jag har missat en hel del webbtv under den veckan/veckorna som jag har suttit och plöjt igenom Private Practice. Så jag tänkte ta paus av två skäl:

  • Dels börjar en del program snart att försvinna....
  • Sen vill jag ha något att återkomma till som aldrig kan förvinna...

Idag har det varit väldrigt varmt, och jag har ägnat en stor del av dagen inomhus. Jag flyr solen just nu, det har blivit lite för mycket och jag älskar inte solen så mycket att jag kan ta en paus ifrån den. Istället sitter jag och lyssnar på X av Ed Sheeran och jag gillar det här albumet. Så jag tänkte kanske börja titta på PP under morgondagen eller senast under lördagen.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards