I huvudet på Aponi

Alla inlägg under oktober 2013

Av Marie - 11 oktober 2013 23:28

Igår var jag för trött och dag har jag stukat muskeln över vänstra skuldran, så jag har mått bättre. Jag håller på att skapa ett till inlägg om inredning/tips som kommer att handla om köket. Men detta inlägg har tagit lite mer tid än det förra, dels så måste jag fundera på hur jag vill ha det, vilka möbler som ska vara med men även vad jag vill få ut av det. Men helst innan nästa vecka borde det vara klart. Får se hur det blir när det blir klart? Annars sitter jag och kollar på några sims 3 broadcast avsnitt som jag har missat. Funderar på att kanske skaffa den kommande expansionen eller så tar jag och sätter upp den på min önskelista...


 

Det kan hända att jag går ut imorgon och fotografera lite mer, batteriet tog ju slut i tisdag och jag har laddat upp batteriet igen, så jag hoppas att solen skiner imorgon så att jag får några fina höstbilder med höstsol i bakgrunden. Annars så gillar jag bland annat den här bilden, den ser nedtonad då det var en mulen dag. En helt annan känsla ger det bilden. Men annars har jag även läst en hel del idag, medan jag satt i väntrummet i väntan på att gå in till tandhygienist. Både att läsa lite men även att kolla på akvarifiskarna fick mig att varva ner, jag var lite små frustrerad vilket jag inte var alls när jag lämnade byggnaden. Får se om jag även tar och skriver några rader eller nya sidor i helgen.

Av Marie - 9 oktober 2013 23:05

 


Jag har både dammat och planterat ljung idag, får nog ta och plantera dem sista imorgon. Får se i vilken utekruka de ska ner i bara? Annars har jag både kollat på Arrow och slö surfat runt och kollat inredning. Det kan vara väldigt kul att fantisera vad för typer av möbler som man behöver eller var det ska stå. Fungerar i alla fall för mig när jag blir rastlös, för då får jag något att "placera" i en fiktiv värld för en stund vilket kan vara avkopplande när tankarna känns för stora och avlägsna eller att det är för mycket på gång. Jag har inte kunnat konsentrera mig på att läsa ännu, utan det går då lättare att titta på bilder, eller så är det för att jag har haft ont i huvudet hela dagen? Men imorgon ska jag försöka komma igång och skriva några rader, det känns som att det är något på gång men att jag inte får ut det  när jag är för rastlös. Nu måste jag komma igång igen, när det går för länge så glömmer man handlingen och tappar tempot.  Då är det bara ännu jobbigare att sätta igång igen.

Av Marie - 8 oktober 2013 22:51

Jag tog en promenad med kameran idag, passade på att ta lite höstbilder innan löven ramlat ner och hösten bara är kall, grå och beige. Men det var inte så lätt att fotografera ett par saker som jag tänkt ta kort på för att det blåste lite för mycket för visa kort, men en del blev i alla fall bra. Dock var batteriet nästan slut när jag började fotografera och jag orkade aldrig bytta, för jag hade bestämt mig för att när batteriet tar slut så skulle jag gå hem för jag behövde även göra annat. En bra metod om man glömmer att ta med sig klockan. Och hur bilderna blev? Här kommer några, får se om det blir några fler imorgon...


     


För nu är jag för trött för att ladda upp några fler...

Av Marie - 7 oktober 2013 20:37

Här kommer mitt exempel på vad jag tycker är vår och till om med sommarkuddar till soffan, fotöljen eller sängen. Det är milda färger som finns med i blombukett för våren och sommaren. Kanske att man även kan ha med det starkare rosa kuddarna även på hösten?

 

 

från mio 199:-/st

 

 

 

Dessa färgsprakande färger kan man inte annat än att bli glad åt. Därför är det lätt att ändra färger om soffan är vit, svart eller grå och sedan använda kuddar och filtar som bestämmer i vilken säsong på året det är. Det roligt att addera lite ny färg.

 

 

Färg kan även vara en ny lampa. Dessa från ikea kostar 99:-/st och det finns i både höst och vår/sommar färger. Ett utmärkt exempel på att man blir pigg av lite färg...

Av Marie - 7 oktober 2013 19:41

Nu är det höst, och jag blev tidigare idag när jag tog en promenad inspirerade när jag såg alla färgerna på löven som både satt kvar och ramlat ner och bildat en matta nedanför träden. Sen gällde det att fundera på hur jag skulle få till det. Det slutade med att jag nästan kopierade av löven fullt ut, med några undantag. Tror nog att jag även tar och gör ett inlägg om våren så att ni kan se skillnaden... Men ta och höstpimpa din soffa och fönserbänk/soffbord, i dessa underbara färger...

 

 

från mio 159:-,199:- och 299:-/st

 

Dessa glas vaser som även finns i en till färg (gör nog ett till inlägg) får mig att ta in hösten, men det påminner även om hösten. Bägge färgerna är murriga som hösten kan bli under en filt eller en varm jacka. Dessa är lika vackra som stilleben som med en kvist i.

 

 

från mio 79:-/st

 

Dessa kuddar känns som höst för mig, men dessa färger var också det enda som jag kunde hitta i samma typ som kostade lika mycket. Det fanns ett par till, men i vårfärger.

 

 

från mio 199:-/st

 

Dessa kuddar är så vackra, det finns i många olika färger och flera andra fantastiska färger. Det är sidenkuddar, vilket ger en lyster åt kudden då färgen nästan glänser. Dessa är mina favorit kuddar då de finns i så många olika färger, men det är också så otroligt vackra.

Av Marie - 6 oktober 2013 23:23

Tiden rann ifrån lite grann, jag tänkte spela lite sims 3 då jag kände mig rastlös men det blev ett senare inlägg än jag tänkt för att jag efter en stund glömde av tiden. Har den här veckan börjat spela med en ny familj, eller från början var det bara en kvinna, som sedan gifte sig och fick en son. Sen när de var på bröllopsresa till Egypten så blev hon gravid, igen. Men detta vet de ingenting om än. Det är alltid spännande att se vad det blir för kön, om man har någon läkare i familjen så kan denna tala om könet men annars så svevar man i total ovisshet. Annars har jag plockat undan lite grann idag som inte har gjorts i veckan. Det blev mer plats på skrivbordet, jag blev av med paket som kläderna kom i och kläderna åkte in i garderoben. Snyggt och prydigt, synd bara att det inte alltid ser ut så. Och när man känner för det så kan man ta och läsa lite. Det har jag gjort idag och jag börjar närma mig 1/3 av boken som har blivit läst. Alltid något, får se om det blir några fler sidor avklarade idag? Annars kan man egna sig åt sitt eget projekt, sakta men säkert så skrivs det lite i den också. Men det är lite olika från dag till dag.

Av Marie - 5 oktober 2013 23:39

Sitter och skriver ett par rader just nu som ska in i boken, just nu sitter jag och skriver för hand om/när jag inte har skrivprogrammet tillgänglit och det har jag inte då jag sitter och kollar på webb-tv, men snart ska jag nog föra in det jag gjort idag. Sen har jag tvättat en maskin idag, och håller på att sortera in rentvätten i byråerna igen men också det som kom hem i veckan. Jag gillar att handla kläder men jag avskyr att prova dem, det är så jobbigt om de inte uppfyller ens förväntningar eller att efteråt försöka vika dem lika snyggt som dem gjorde när dem kom hem för att stoppas ner i lådan. Något ska man väl göra, när det regnar ute? Något annat man kan göra är att drömma sig bort genom att nätfönstershopa. Det finns så mycket grejor som man vill ha, och så få saker som finns att få tag på av det som jag är intressard av. Så det är väl lika bra att börja jobba med texten istället för att gå runt och dagdrömma...

Av Marie - 4 oktober 2013 23:41

Jag har spelat lite sims 3 idag, men jag kan inte få nog. Det känns som om det krävs ett par timmar till innan jag har stillat mitt begär eller så håller jag på att bli rastlös igen? När vad man än gör så duger det inte, utan det är för lite - under presterat. Får väl ta och spelat lite imorgon. Annars sitter jag och kollar på lite höstskor, dem jag har är sköna men när höstvindarna sätter igång inom en snar framtid så känns fötterna som isbitar. De är luftiga under våren och sommaren men det är ofodrade med luftinsläpp längs bägge sidorna så när det är kallt ute, då är det mer än kallt om fötterna. Jag vet inte om jag ska inhandla höstskor eller om jag ska ta och införskaffa vinterskor istället, då de jag haft i 9 säsonger nu inte längre har mycket till sula kvar. Och det är bekvämt med Goretex skor, slipper få panik när det är blöt ute men det skor som nu ska pensioneras var lite väl kalla när termometer kröp under 9 minus. Sen kommer vi till den stora frågan hur det ska se ut? Höga skaft eller lagom, för jag vägrar låga - då kommer snön in i skon.


Annars så har jag skrivit lite idag, har fört in lite information av det som jag skrev igår. Får se om jag skriver någon ny text i helgen? Och sen blir det nog lite Numb3rs, sen ska jag gå igenom lite annat också.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards