I huvudet på Aponi

Alla inlägg under november 2014

Av Marie - 17 november 2014 22:14

Sitter och tittar på en sydfransk långfilm som sändes för några veckor sedan på svt, det är sista dagen imorgon vid midnatt och jag har ingenting bättre för mig men den är är rätt okej. Annars sitter jag och spelar lite, kom för en stund på att det har blivit november något som jag inte har tänkt på förens nu ikväll. En ny del av sims 4 har låst upp som de inte var klara med vid premiären, visst har det varit tråkigt att inte kunna bygga till pool till huset förens den här månaden men man kan även se det som små julafton varje månad när man får något litet ny sak att se framemot. Minns inte riktigt vad sista saken som kommer i December skulle vara för något? Annars är det ett par saker som kommer för uthämtning den här veckan och en av sakerna som redan är framme ser jag verkligen framemot ett fungerande tagentbord. Det är nu två år sedan jag köpte detta som är trådlöst och jag har levt mer än ett år med ett trasigt tagentbord då jag råkade ha sönder ena enter knappen men som tur är så brukar man ha två om har ett normaltstort tagentbord, och jag är så nöjd med den att jag har beställt ett likadant. För jag kunde leva med "bara" en enter knapp men inte med att mellanslags tagenten hindrar mig dagligen. Det finns två alternativ till varför den stejkar, en kopp te eller/och tryckluften sprutat in is mellan tagenterna eller så är det båda ock? Annars är det mest kläder som är på ingång. Jag verkligen behöver både halsduk och jeans nu när vinterna kommer att bli lång?

Av Marie - 15 november 2014 23:14

Nu är snart ett par saker på väg, och jag har hittat en inredningsprogram som jag sitter och kollar på. Har inget annat att göra. Men jag gillar att kolla in såna här program lite då och då, så mig gör det inget. Kollade på början av Sherlock tills jag tröttnade på de täta reklamerna och när jag sedan insåg att jag förmodligen hade den senaste serien, vilket jag hade så stängde jag ner hela fönstret. Med 10 reklampauser fördelad på 1,5 timmes avsnitt skulle ha gjort mig mer än tokig. Man får både en och två idéer när man tittar på sådan här tip av program och det gillar jag. Nu är jag ju snart klar med alla mina beställningar den här veckan, så i vismon har varit nödvändig. Och ibland är det inte riktigt lika kul att hämta ut sakerna utan det är roligare att beställa dem och när de sen väl är hemma men det däremellan än inte lika skoj. Men jag har ett par saker kvar innan  jag känner mig klar.

Av Marie - 15 november 2014 09:30

 

från mio


De sista bitarna som jag skulle vilja ha finns på mio. Som husen, änglarna och elljusstaken tycker jag är fina.



Av Marie - 14 november 2014 23:33

Idag har jag fått gjort lite av vad som jag har nämt i ett par dagar nu och det känns skönt att göra saker ibland istället för att säga att man ska göra dem. Att bli klar med saker och kunna gå vidare. Men ibland kan det vara skönt att få avklarat saker som man har skjutit upp, men jag hoppas att bli klar med alla mina beställningar innan helgen är slut i alla fall de flesta av dem. Men det känns som att jag skulle vilja göra något mer i helgen, se någon film eller skriva lite för jag tänker inte spela bort hela helgen. Sitter nu och funderar över om jag ska ta och se Numb3rs, då jag nästan sett alla webbtv den här veckan och känner mig uttråkad.

Av Marie - 14 november 2014 09:15

 

från hemtex


Ett sätt som jag gillar är att ta in lite rödainslag i inredningen när det börjar närma sig jul. Och att resten av året hålla färgskalen enkel, så att jag kan plocka in olika accenter när jag känner för det under året. Jag gillar tex blått och det har jag på ett par ställen idag, det är till och med så att det är den enda nyansen som jag har mest av. Det finns ett par saker här som jag själv skulle vilja ha. En ullpläd i färgen juligt röd och en skön fårskinnsmatta att lägga på mitt kalla golv.

Av Marie - 13 november 2014 22:58

Jag mår lite illa just nu, har gjort det under större delen av dagen från och till. Just nu funderar jag på att göra en beställning på ett par nya jeans, har en kod till och med den 15/11 som jag tänkte använda. Ska se om det även finns något annat också innan jag är klar, sen får jag se vad som händer. Jag är ju i behov av lite mera. Och hoppas snart bli klar med det mesta av detta så att jag kan gå vidare med nya önskningar och behov. Jag är snart klar med mitt rum och har som smått börjat funderar inför advent vilket pynt som ska vara på vilket ställe. Så att jag vet redan nu vad som går var, snart kommer även de stjärnor som är årets tillskott, en av dem vet jag redan var den ska stå. Jag gillar verkligen tiden inför jul, för det ser så inbjudande  och trevligt ut. Men nu har jag ett par saker att göra, och del av saker känns spännande och kul. Sen finns det även ett par andra roliga saker som är på gång, hade tänkt ta och testa en grej förra året som tillslut rann ut i sanden.


Det konstaterades för väldigt många år sedan, i början av 2000 - talet att jag led av progesteronbrist, då gjordes ingenting mer - det skrevs ut p-piller som jag vägrade ta då det fanns för mycket frågetecken runt. Jag hade vid tillfället två olika läkare, var av den ena sa att jag inte skulle ta emot p-pillret för det inte skulle lösa något av mina problem. "Utan bara fungera som ett plåster", det har en funktion så länge som använder det men när man slutar så är man på ruta 1 igen, man har inte blivit hjälpt att bli av med problemet. Och för inte så många år sedan så fick jag höra av mamma att hon fått en blodprop när hon åt p-piller och tvingades därmed sluta äta dem. Då kände jag att jag verkligen tagit rätt beslut med att inte ens börja med dem, då det också på sikt kunde ha drabbat även att jag skulle kunna få en prop. Men nu känner jag att, det här går inte längre. Jag måste göra något åt det här, för bristen får mig att verka negativ hela dagarna och det är både fysiskt och psykist jobbigt men även utmattande.


Så nu tänker jag testa att tillföra progesteron till mitt liv igen, och hoppas att det ska hjälpa mig. Att få mer harmoni i livet, som jag inte har i dagsläget då jag inte har harmoni i min hormonbalans och inte har haft det på över 10 år.


Brist:

  • oregelbundna blödningar
  • kraftiga blödningar
  • mellanblödningar
  • ömma bröst
  • PMS
  • kraftiga humörsvängningar
  • värmevallningar
  • nattsvettningar och avbruten sömn
  • torra slemhinnor
  • brist på sexlust
  • håravfall
  • mensen upphör
  • vallningar
  • trötthet
  • viktökning
  • hjärtklappning
  • ledsmärtor
  • sömnlöshet
  • oro
  • irritation
  • humörsvängningar
  • gråtig
  • nedstämdhet
Av Marie - 13 november 2014 22:57

Av Marie - 12 november 2014 09:15

En hemlös katt smög in till Leningrad zoo, för att den sökte skydd och mat. På något sätt kom katten in till lodjuret och resten är historia, skötarna för lodjuret har nu adopterat katten. Finns lite mer information här.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards