I huvudet på Aponi

Alla inlägg under november 2014

Av Marie - 3 november 2014 22:44

Idag har varit lite hektiskt, är inte riktigt van med att så mycket händer på samma dag. Men jag har fått en del gjort men inte orkar genomföra andra. Något som märks när man är lite känslig mot ljus, ljud och rörelser. Så nu ska jag ta och göra en del av saker som jag hade tänkt göra lite tidigare idag och så får jag ta andra saker imorgon. Jag har i någon vecka funderat på att handla en väska, som är mindre än halva priset på mot vad den kostade när den kom ut för runt 2 år sedan men samma märke finns det även halsduk och mössa något jag nu sitter och tittar på med vinterkylan runt hörnet. Det ska vara i lammull, för allt konstmatrial upplever jag att de kliar från överkänslig känsel. Så nu återstår bara nya handskar och jag tänkte göra på tumvantar, är något varmare och låta mina andra som är lite varmare vänta lite längre tills det blir riktigt kallt. Sen får jag se hur kallt det blir i år, då jag inte har några långkalsonger och inte sett några såna alls på ett par år. Hade förrut men ett av paren gick sönder efter ett par timmar, allternativet är tjockare jeans. Jag får nog ta och kolla upp detta snart... Men jag har även läst lite ur Sandmannen, fast jag just nu är mer förvirrad över vem som är vem. En nackdel att ha ett uppehåll på en månad från en bok man knappt hunnit komma in i än.

Av Marie - 2 november 2014 23:47

Jag är inte riktigt klar med den engelska versionen på dikten, utan jag har bara börjat. Den kanske blir klar under veckan som kommer? Det finns lite annat som även ska hinnas med, ska forumera ett bra svar också och jag tycker det tar lite för lång tid att komma på. Annars finns det några andra saker som jag hade tänkt hinna med nu. Sen får jag ta resten imorgon istället, för jag hinner nog inte med allt idag. Sen ska jag till tandläkaren imorgon, ett rutinbesök som görs årligen. Hoppas återigen på inga hål och sedan ska jag ta och fråga en sak, innan jag åker hem igen. Jag ska nog ta och försöka läsa lite och sedan har jag tänkt göra klart lite andra saker imorgon också. Hoppas att det blir av bara.

Av Marie - 2 november 2014 23:40

Löven ligger i drivor, regnet droppar ner längs gravstenarna, i skymmningen

Stigarna ligger delvis täckt med våta löv

Men det känns så stämningsfullt när mörkret faller och denna stillsamma plats blir upplyst


Alla lyktor ger en inramad vy av alla saknade

Tyst vandrar de levade runt, söker sina svar

Nu lyser hela platsen upp av smala ljusveckar

En himmel full av stjärnor

Av Marie - 2 november 2014 11:45

Jag gillar Taylor Swift, Coldplay, Onerepublic och främst Ryan Tedder, Ed Sheeran, James Blunt och Josh Groban - för deras texter. Det är så bra, så snillrika att man själv skulle ha velat skrivit dem. Kanske att jag gillar dem för att jag gillar att skriva? Men tillsammans med musiken  - epik. Jag har en grov skiss på dikten som jag fick i huvud när jag klev in på kyrkogården. Får se om jag tar och gör om den lite under dagen, den känns inte riktigt klar. Den till och med kan bli en engelsk varsion på den också, om jag kommer i stämning och har lite tid över från allt annat som jag också ska hinna med och som jag har skjutit på för länge. Men jag ska försöka skriva ner det, medan det ännu är färsk... i tiden.
 

Av Marie - 2 november 2014 09:45

Av Marie - 1 november 2014 23:30

Igår hade jag tänkt göra ett par saker, som att beställa hem lite kläder men gav upp då jag inte hittade måttbandet. Vilket jag har gjort nu, den var bara lite skymd. Så istället började jag spela Farming Simulator 15 som jag plockade upp igår efter ha ringt min bror och frågat om systemkraven, jag har glömt bort mina. Och det är riktigt kul att spela, för en liten stund så kan man köra och sköta både djur, gård och land men framförallt skogen också om man gillar det. Jag hade tänkt ta och spela lite till idag och sen kanske se en film eller serie, frågan är vilken det blir?

Nu sitter jag och lyssar på 1989 och i huvud har en text eller en dikt börjat kristaliserat sig, snart blir jag nog tvungen att skriva ner den. Men innan dess hade jag tänk skriva detta... och jag hoppas att jag inte är tvungen att avbryta något.


Men jag har tänkt både klicka hem jeans, och något annat till mig själv plus ett nytt tagentbord. Nu är problemmet tillbaka och det gör mig tokig på att det knappt går att skriva i den hastighet som jag är van vid, och det gör mig frustrerad. Sen får jag se om jag gör alla de här beställningarna imorgon och slutför min städning. Jag har nästan hållit borta allt lullu från där den inte ska vara, men det blev aldrig av att jag avslutade det då det kom andra saker emellan. Och jag hade tänkt göra det idag, men det gick som det gick med det - hela dagen.


Sen kan det alltid hända något annat imorgon...

Av Marie - 1 november 2014 22:57

Det är inte min dag idag, nu är jag trött, mör och har en lätt huvudvärk. Dagen började med att vi skulle ta en roadtrip för att sätta lite ljus på ett par gravar, samt att besöka mormor. Det gick bra den första biten, vi åkte in till kyrkan och satte ner ljuset vid minneslunden där morfar faktiskt ligger. Då hade det börjat regna och jag tänker när jag kommer till bilen, "vi har tur som inte har en bil som strejkar". Sen åker vi den sista biten fram till mormor och fikar i lite mer än 40 minuter innan det börjar bli dags att åka därifrån. Och går ut till bilen. Tror ni att den startar? "Nej, varvmetaren rör sig inte". Där står vi mellan 14.47 - 15.35 utan att något händer, fast vi har ett trymfkort som har en närstående som är mekaniker. När han via telefonen får lyssna, så säger han att det kan vara relät. Efter lite pillande i skymningsljus så startar den plötsligt och vi kommer fram till nästa kyrka. Där vi har fler anhöriga på samma kyrkogård. Där går vi runt, nu i mörkret och tänder vid varje grav. Det blir väldigt stämningsfyllt när mörkret faller och den stillsamma platsen blir upplyst. När vi kommer tillbaka till bilen, så vill den inte starta igen. Så vi står återigen på en parkering, utan en utväg. Men efter mycket om och men så går den igång igen. Och rullar iväg - mot affären. Vi hade ännu inte veckohandlat, och går runt och handlar och försöker följa inköpslistan så gott det går och kommer tillbaka till en bil som nu definitivt inte vill starta.


Mellan 18.47-19.20 befinner vi oss i ett parkeringsgarage, innan pappa dyker upp och kan bogsera hem oss. Och nu står den och ser ledsen ut. Med ett elfel som gör att den inte rullar - alls. Och pappa som ska börja ett nytt jobb om 2 dagar och måste pendla 9 mil om dagen tur och retur. Det rullar vidare... 19.47 när man kom hem.

Av Marie - 1 november 2014 22:54


och


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards