I huvudet på Aponi

Alla inlägg under augusti 2014

Av Marie - 27 augusti 2014 23:44

Sitter och panik laddar upp bilder som ska beställas innan midnatt, då jag har 50 bilder gratis + frakt. Tror snart att jag är ute i sista minuten för det tar tid för varje enskild bild att laddas upp och sedan har jag typ 6 bilder till. Så detta blir intressant... Sen funderar jag på att ladda ner något album eller två från iTunes, har dock bara ett förslag just nu. Så får se om det blir något fler eller om jag väntar med det köpet till någon annan dag. Safira har i alla fall inte kommit tillbaka, "dumkatten" som spöade upp henne igår går och vaktar runt vårat hus så att hon inte får komma hem. Fast jag vet inte ens riktigt åt vilket håll som hon försvann åt igår, det var så många bud till att börja med så vi vet inte riktigt åt vilket håll som hon kan finnas inom, men jag saknar henne jättemycket. Hon har nu varit borta i 28 timmar...


 


Hoppas att hon hittar hem snart. Gjorde även en dagtrip till Uppsala, var förbi NetonNet och Ikea. NetonNet skulle jag ha ett nytt chasit, inför datorn som jag ska sätta ihop nästa år. Som både ska vara tystare än den jag har nu och har även dammfilter, tack så mycket. Sen köpte jag en golvlampa, lite matskålar till katten och en låda för klädförvaring i min byrå. Har plats för två men det är just nu fyllda med annat, så det blir en utmaning att få plats med lådan i en som det ser ut nu. Tänker bla förvara strumpor där, sen får jag se vad mer som jag får i eller om jag nöjer mig med det?


Senare imorgon tänker jag beställa lite av kläderna som jag visade upp i början av månaden. Jag fick ett erbjudande om 100 kr rabatt t o m fredagen den 29. Så jag tänkte beställa lite höstkläder bara överdelar + kanske en till pläd. Jeansen får vänta, vet inte om jag ska se om min storlek finns i en butik någon mil från mig eller om jag ska beställa ytterliggare ett par från samma butik som mina nuvarande kommer ifrån?? De som var bra med dem från det som fanns i en fysisk butik är att det är så pass varma att man inte behöver ha långkalsonger eller något annat när det blir kallare. Det sa i alla fall min farmor som jag ett par, så finns de i min storlek så tänker jag slå till. Jag hatar att känna mig instängd i kläder men även i övrigt. Så ju mindre på mig destå bättre...

Av Marie - 27 augusti 2014 23:42

Dagens vlog från essiebutton.


Malmö


Av Marie - 26 augusti 2014 23:00

Inget är som det ska idag, jag har jätteont i magen och ingenting som jag kan/brukar göra ser ut att fungera. Verken promenaderna jag har fått efter att försöka locka fram katten som har fått vara med om ett ytterliggare slagsmål idag som har gjort att hon fortfarande inte har kommit hem. Eller värmedynan tygs ha någon effekt på den här värken. Suck, jag är alldeles öm i magen och inget tycks hjälpa. Så nu sitter jag och kollar på Scandal, och funderar på om jag ska ta och se något mer efter det eller kanske ta och spela lite mer Watch dogs. Jag har kommit längre igår och idag vad jag har gjort i månader sedan jag köpte, dels för jag har varit rädd för vad som krävs för att spela då jag inte brukar spela dessa spel, med biljakter och skjutspel då jag inte är duktig på det alls. Och det krävs att jag blir riktigt arg, för att jag ska lyckas med uppdraget. Men nu till något helt annat, nämligen till dagens vlog från essie och även dagen innan gårdagens.


Stockholm



Stockholm - Malmö


Av Marie - 25 augusti 2014 11:15

   

Dessa två bilder tog jag igår. Jag gillar den orange färgen, den ger en lite energi nu när vi går mot kallare månader.

Av Marie - 25 augusti 2014 09:15

En väldigt söt video, man ser väldigt många gånger att hon är ändå bra trött på dem. När de hela tiden ska slåss och klättra över henne. När min egen katt fick ungar för väldigt många år sedan då hon inte lever längre så sa hon till med ett speciellt ljud och då fick hon tvätta ungarna en och en utan att det hela tiden flyttade på sig. Det gällar att ha en fast men bestämd uppfostran. Får se hur det går med en ny hona i huset då hon ännu inte är kastrerad?



  

Av Marie - 24 augusti 2014 23:52

 


 


 


   


Den sista bilden togs vid det här trädet men motivet har jag inte här.


 


Får nog reda på i veckan hur det gick i år. Förra året sålde de slut...

Av Marie - 24 augusti 2014 23:13

Ännu en dag som jag vaknade upp i arla stund, eller i alla fall tidigt för mig. Så för ovanligheten skull så fick jag med mig kameran med ut, så det blev några fina augusti bilder. Så det blev ett par nya bilder med mitt relativt nya objektiv, och jag börjar gillade den mer och mer efter jag får se resultatet från den. Efter det tog jag och läste en stund, något jag har gjort i tre dagar nu, det blir några kapitel här och där men det är fortfarande lite över 200 sidor så det märks inte så mycket när läser runt 30 sidor om dagen. Önskar att det kunde vara mer, men jag får kanske börja läsa 30 sidor på förmiddagen och lika mycket under dagen, sen ska jag bara ta och börja komma igång att skriva igen. Ska se vad jag kan göra, men helst innan helgen vill jag vara igång igen. Det verkar som jag tog en paus från flera saker nu i somras.


 

Senaste tillskottet, Safira.


Imorgon så har hon bott här i 2 veckor, och man lär sig lite mer om henne för varje dag. Som att hon hatar att dricka från en skål, så nu provar vi en fontän till henne då hon annars har klättrat upp till handfatet nästan varje dag.


 


Denna trollslända lyckades hon fånga, sedan tröttnade hon efter en inspektion så gick den inte att äta.


 

Här stod jag och pratade med henne medan jag fotograferade lite annat som kommer senare under den här månaden. Och som ni ser så kände hon sig trygg så länge som jag fanns i närheten och pratade till henne. När jag under någon minut eller två var inne för att hämta kameran så gick hon och gömde sig. Hon var med om sitt första slagsmål i onsdags sedan hon flyttade in hos oss. Man kan aldrig vara för säker, säger hon.

Av Marie - 24 augusti 2014 19:08

Orkade aldrig vara särsilt aktiv på nätet igår, så jag tog en liten paus. Dels hade de blivit lite väl tidigt i ett par dagar så jag var i behov av att vila. Sen påbörjade även att måla om förrådet, något som inte har gjorts på över 20 år. Jag hann dock inte så långt innan jag tröttnade, 1,7 * 4,5 meter så jag tog och fortsatte en stund idag innan regnskuren kom. Men det tar lite tid att måla väggen med en 3,5 cm pensel. Får se när det projeket är klart? Men helst innan höststormarna.


Stockholm dag 1



Stockholm dag 2



Om ni vill se vlogen från igår och idag.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards