I huvudet på Aponi

Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Marie - 1 januari 2009 23:16

I keltisk mytologi är varje datum förknippat med ett träd. Om du är född idag och så är du ett äppelträd enligt keltisk mytologi, och så här är äppelträden.


Egenskaper Äppelträd

Äppelträdspersoner glöder i själen. De begränsar inte någon och tror av naturen på mänsklighetens godhet. De älskar harmoni. Om dessa personer växer upp i rätt miljö går det inte att hitta ett annat träd som mentalt är mer karismatiskt. Dagens hektiska, kyliga och relativt materialistiska samhälle lämnar allt mindre utrymme för detta älskvärda träd. Detta är något som äppelträdspersonen måste lära sig leva med och om de inte låter sig tryckas ned är de ljuset i mörkret.

Äppelträdspersoners styrka är utan tvekan deras realistiska och på samma gång känsliga sätt. Deras idérikedom gör att de kan skapa fruktbara resultat av de mest extrema situationerna. Deras mjuka men samtidigt tydliga sätt att agera bringar lugn och säkerhet till omgivningen. Deras motto är kärlek.

Äppelträdspersoners svaghet kommer till ytan om deras styrkor inte uppmärksammas. Om dessa personer inte skulle hitta ett sätt att använda sina styrkor löper de risken att inte få utlopp för sin energi. Detta leder till att de avskärmar sig från det som verkligen är viktigt – KÄRLEK! Resultatet är att dessa älskvärda personer förhärdas, tynar bort samt blir sarkastiska och destruktiva.

Äppelträdspersoner behöver en partner som uppskattar deras mentala bredd och som stödjer dem. Endast då ser de sina egna kvaliteter i andra som något positivt och blir med ens verkligt karismatiska personer. Som inget annat träd är de män eller kvinnor med många talanger som kan föra med sig kärlekens alla aspekter ut i världen.
Datum: som också är Äppelträd
25/06 - 04/07
23/12 - 01/01

Av Marie - 1 januari 2009 18:41

Jag sitter just nu och gör två saker, tittar på Sex and the city och skriver när jag får insperaktion till Love you ´till the end. Och jag har snart skrivit 12 000 ord sedan jag började med den. Men jag funder också på att lyssna på några kapitel av Sagan om ringen bara för att jag kan. Sen har jag som vanligt ont i magen, det finns liksom inget mellan lägge, jag har ont varje dag efter jag har ätit något och innan om jag inte lyckats tömma mig själv och det är så jobbigt, att ständigt ha ont i magen.  Men jag ska undersöka om det hjälper med att komma i säng lite tidigare idag och försöka äta lite frukost imorgon en bra stund innan jag åker ner för att kolla in rean, för jag har börjat att tröttana på att ständigt ha värk och må illa. Och jag hoppas att det jag är intresserad av att kolla på och till och med köpa inte har tagit slut än, så det är tur att de har stängt idag då jag inte mår nå bra. Men nu ska jag återgå till att läsa och titta på dvdn, och drömma om vad som kan finnas kvar tills imorgon i butikerna.

Av Marie - 1 januari 2009 14:03

Nytt år, nya vanor och betender. Hur många lovade igår att de ska sluta röka? Börja motionera? Eller något annat löfte och hur många av dessa löften kommer faktiskt ha blivit genomförda tills nästa år utan att lagt av innan sommaren? Men med nytt år och nya vanor kommer ännu ett oskrivet blad med saker man lär sig, saker man inte trodde man visste och saker man lär sig på nytt.

Några kommer lära sig ett nytt spåk, kanske börja med en ny hobby? Andra kommer att resa jorden runt eller i alla fall delar av den, medan andra kommer att upptäcka de som står en närmast. De finns mycket som kommer att hända, mycket som redan har hänt och den del som kommer att återuppta kontakten med. Ett oskrivet blad innebär en mängd nya och upptäcka saker som också kan vara eller bli rätt läskigt att inte ha någon kontroll över. Men det är det, som de nya året innebär. Att släppa taget för det okända och möta morgondagen.

Av Marie - 1 januari 2009 14:01

  • De utvalda av John Grisham
  • Villospår av Sue Grafton
  • Blocket av Karin Wahlberg
  •  Ren som snö av George P. Pelecanos

+ någon bok till som jag inte har valt än.

Av Marie - 1 januari 2009 13:56

  • Eat, pray and love av Elizabeth Gilbert
  • Ps. I love you av Cecelia Ahern
  • Skadad av Cathy Glass
  • Mordet på jultomten och andra juldeckare

Det blev lite snålt på nattduksbordet förra månaden, och det bla för att det tog lite längre tid att läsa den engelska boken Eat, pray, love och för att jag inte ville att Ps. jag älskar dig! skulle ta slut för fort, men snart kommer denna månadens lista och en del av dem jag inte hann med förra månaden kommer då att få en nästa chans.

Av Marie - 1 januari 2009 00:42

Och så har ett nytt år börjat - igen. Och allt börjar om igen, senare under dagen kommer jag uppdatera böcker jag läst och böcker jag kommer att läsa under månaden. Idag har jag ätit en hel del, bröd i rostad i ugn men hemma gjord allioli, oxefilé med bakad potatis, glass med bär. Något senare fika och sedan ostbricka, just nu känns det nästan som man bara har hjälpt till och ätit dagen igenom. Men annars har jag inte hunnit göra så mycket annat, jag har tittat lite på tv men aldrig från början utan alltid mitt i, så nu tänker jag inte titta något mer. Blixt och dunder men inga fler raketer, nu är det bara med raketer till nästa år, för alla djursskull. Och imorgon får jag göra ett nytt försök med att åka ner och kolla in rean, bara för att se om något finns kvar. Men om jag inte är allt för trött så kanske jag tar och ser något avsnitt från Sex and the City boxen. Men just nu sitter jag och tittar på Plankan, jag har redan sett den men det är lika kul varje gång, och det fast de inte pratar. De måste ha något löst innan för skallbenet för att allt bara ska gå tokigt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards