I huvudet på Aponi

Alla inlägg den 9 februari 2009

Av Marie - 9 februari 2009 22:39

Idag hade jag en konstig dröm. Jag drömde att jag var på väg till Kanarieöarna utan fickpengar, kamera, pass eller kläder. Fråga mig inte varför jag var i väg överhuvudtaget, men jag satt i alla fall på planet trots passet eller biljetten. Jag bråkade med mig själv för att jag hade glömt alla sakerna hemma. Som tur va, så vaknade jag. Jag tror inte jag hade velat veta vad som hade kunnat hända när jag väl kom fram då jag ju inte hade några pengar med mig. Men jag vet inte vad skulle betyda om man faktiskt kunde resa utan, biljett, pass och pengar man skulle nog vara väldigt sårbar. Jag ska nog gå och träna lite mer pilates, dricka te och se slutet av filmen som jag började att titta på igår. På återseende...

Av Marie - 9 februari 2009 22:06

Och så har jag nu börjat att läsa Där regnbågen slutar av Ceclia Ahern, som än så länge är skriven enbart i mejl, sms, brevform. Och den är kanske inte skriven på något annat sätt? Det är i alla fall en till bok som man snabbt kommer in i men detta är en skönlitterär bok och ingen deckare. Detta är min andra bok som är skriven på det här sättet, då jag tidigare har läst Käre Agnes av Håkan Nesser som är en deckare men är enbart skriven i brevform. Sen är jag glassugen, jag vill ha Ben&Jerry nu på än gång. Att det gått två hela månader sedan sist är svårt att tro - i alla fall just nu. Skulle nog kunna fixa behovet nästa gång jag är nere i centrum, ska ju bland annat hämta blanketter för att fixa ett nytt identitetskort. Att det alltid måste göras, men jag ska inte klaga, så mycket för det är det tredje identitetskortet som jag nu måste införskaffa hittills i mitt liv, den första fick man ju lov att fixa när man var 16 år och jag är så glad att jag inte är 16 år längre. Det var inte kul att gå i skolan och inte ha några vänner, inte för att jag har några nu heller men jag slipper bli utfryst på skolgården i alla fall. För så var stortsätt hela min skolgång tills jag gick ut gymnasiummet, men bara något år när man var någon. Som när var på väg till att ta "studenten" så sprang människor i min ålder runt och drack öl bla innan de skulle få betygen på eftermiddagen och sjöng, - Jag har tagit studenten, fan vad jag är bra! När de egentligen de enda de intagit var frukost. Tjejerna stod och vinglade på högklackat och sjöng för högan sky, och vad är det för märkvärdigt med det? Jag som inte dricker hade mer värdighet då jag inte döck upp i skolan med att fira den sista dagen genom att vara berusad. Annars är det mycket jag inte vill göra, just nu. Jag vill kunna bestämma mig för vilken kamera som jag vill köpa, så det är tur att jag inte köpt den än. Idag lutar det åt att bli en Panasonic för att den är mindre än Nikon, men jag vet snart inte vad jag ska göra för att bestämma mig i den här frågan. Jag hoppas bara att jag har bestämt mig när jag väl står på Arlanda på väg mot Kanarieöarna.

Av Marie - 9 februari 2009 20:24

Nu har jag avslutat Villospår som var bra, det var inte förens på slutet som man fick reda på vem mördaren var, och jag gillar sånna böcker när du inte vet om allt från första början. Det är såna böcker eller deckare som i det här fallet som visar om det är en bra bok eller inte.


Det hela handlar om en kriminalpolis som har fått en hjärtinfarkt och avlider till följd av den. Nu anlitar hans änka en privatdektiv för att ta reda på vad han grubblade på under de sista veckorna i hans liv. Det börjar med när hon är på väg dit och att hon inte har så mycket att gå på, men under tiden hon knattar på fast någon i byn inte ens vill att hon ska vara där - mördaren, så ger hon inte upp och tillslut löser hon hela gåtan men inte till änkans fördel. Man får nu reda på varför han grubblade så mycket angående två mord han höll på att lösa och hur det egentligen hände, motivet till varför de blev mördade. Det är en väldigt bra bok och man kommer in i den väldigt fort, det är en bok som i alla fall jag rekommenderar starkt.

Av Marie - 9 februari 2009 20:03

Varför ska det vara så jobbigt att träna? Och det är inte bara att man känner som en levade krabba, utan man får ont överallt. Och om man tyckte det vore tillräckligt så ömar revbenen just nu, det är för att de håller på att minskas - ja men försök då att sova med ömande revben. Det är ett helvete. När man väl somnar är man alldeles slut så då kommer man knappt upp istället, just nu känns det inte som om det någonsin kommer att bli bättre och att man faktiskt inte har ont när man ligger ner eller knappt orkar släppa sig upp bara för att man är så trött. Gud vad jag hatar att man måste träna ibland.

Av Marie - 9 februari 2009 19:17

Utan min vetskap, tydligen så har man sett Gossip Girl säsong 2 på kanal5 sedan början av året, det upptäckte jag först idag då reprisen från gårdagen sändes. Säsong 2 kommer att släppas under våren, tror jag det finns ännu inget fast ställt datum än men jag hoppas att den har kommit ut innan sommaren så man har något att göra. Jag har ju inte läst om dem än men med tanke på hur första säsongen slutade så kommer nog inte Dan och Serena bli ihop igen om inte mirakel kan ske? De som var stöckiga då är inget vad de är nu. Hur kommer det gå för Erik Serenas bror som i slutet av förra säsongen kom ut som homosexuell? Detta är serien där allt händer och hel del som händer blir man mörkrädd för men det är ändå som man vill veta med vad det kan ställa till det fast man aldrig skulle drömma om att hamna ens i hälften av situationerna de hamnar i.

Av Marie - 9 februari 2009 16:22

Hur gammal är du?

- 26 år



Vad skulle du vilja jobba med?
- Författare



Har du barn? / hur många?

- Skulle vilja ha i framtiden



Husdjur?

- Katt



Gift/sambo/ eller annat?

- Singel



Hus/Lägenhet?

- Hus, men jag skulle gärna vilja flytta hemifrån



Åker på utomlandsresa?

- Ibland, flest gånger till Finland då det går båtar över
dagen, men det händer att jag även flyger till varmare bredgrader.


Blond/Mörk?

- Mörkbrun, jag ser ut som en fransyska enligt spanjorskorna.

Av Marie - 9 februari 2009 00:30

Jag har gått och blivit snuvig, så nu tänker jag gå och koka lite te. Får se om den hjälper min torra hals eller rinnande näsa. För det är irreterande när den bara rinner eller droppar. Hoppas att det går över snart för att det är irreterande att vara täppt ibland och rinnande näsa resten av tiden. Vad har man gjort för att bli småförkyld i halva näsan men inte i hela. Ska nog också se till att komma ner till centrum i veckan, men när vet jag inte? Det beror på hur min nästa utvecklar sig, vad jag hinner med och vad jag har lust med? Jag borde egentligen åka ner i början av veckan för att utnyttja min kupong som jag fick i födelsedagspresent på, får se hur det går. Jag kan hålla er uppdaterad hur det går angående resan till centrum, men nu ska jag nog återgå till att försöka läsa ut Villospår. På återseende...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards