I huvudet på Aponi

Alla inlägg under september 2014

Av Marie - 11 september 2014 22:31

Tog en promenad idag och gick och köpte kvällstidningen, lyssnade på musik då det är ett tag sedan sist. I förrgår räknas inte så det är ett bra tag sedan sist och när jag kom hem mötes jag av Safira som ville in. Hon har äntligen börjat hitta hem, både när det är natt och dag. När man visade henne hur det såg att gå hem när det var dag respektive natt, så behöver man bara vänta tills hon har bestämt sig för att hon vill komma hem/in igen. Hon är som ett litet brandlarm, man vet när hon ska ut/in. Men det går framåt i boken, det är runt 100 sidor kvar nu. Boken är bra, men just nu finns det för många andra saker som distraherar. Så det är lätt att man gör flera saker samtidigt. Men jag har försökt läsa lite mer idag, sen kan man ju alltid bli bättre. Annars har jag suttit och drömt mig bort, till hav och långa sandstränder. Det skulle vara skönt att ha något att se framemot i vår, så man orkar gå igenom en hal och kall vinter. Drömma kan man i alla fall göra. Men nu har jag lust att se Pravite Practice, det är ett tag sedan sist - några veckor i alla fall. Får nog bli film tidigast imorgon istället, eller så tar jag och spelar lite sims 4, för det är några dagar sedan sist. Undrar hur det blir imorgon, men jag tror att det blir en promenad i alla fall.

Av Marie - 11 september 2014 08:45

 

bilder från mio


När hösten knackar på dörren, kan det kännas skönt att ha ett ombonat och hemtrevligt hem. Vissa lyckas, andra försöker med det hela livet. Vissa bor stort och andra lite mindre, de kanske har matrum och vardagsrum i samma rum. Då kan det kännas skönt att ha två olika stilar i rummet för att bryta upp rummet lite och vissa att den har flera områden i en och samma rum. Här kommer ett höstinsperad vardagsrum delux, men möbler från mio men med två ändamål.

 

Westham fåtölj 7295:- / Lino soffa 9995:- / Bolzano hylla 3495:- / Dome Glaskupa 399:- / Elise Hylla 5995:- / Captain Vägglampa 2595:- / Dalahäst Skulptur 59:- / Woodstock Bord 7695:- / Big City Tavla 695:- / Antoinette Stol 1795:- / Drops Vas 399:- / Lafayett Taklampa 595:- / Arifa Matta 2495:-

 

Ett riktigt dröm vardagsrum, värdig en lång höst 2014.

Av Marie - 10 september 2014 23:48

Nu ska jag se Spårlöst, kan ju som sagt inte se Elementry. Får väl ta och titta på det nästa vecka istället. Och i pausen sitter jag och tittar på lite vinterkläder, det är som vanligt många bollar i luften samtidigt. Snart har nog även fler serier som drar igång så att man har något att titta på varje dag. Annars är jag sugen på att se en film, men vilken det blir imorgon är en annan fråga. Men om det blir någon av de som jag valde i förra veckan som jag ännu inte har sett eller om det blir någon av de nya som jag tog och plockade upp i helgen. Det får blir en annan fråga, men nu ska jag ta och se klart Spårlöst och sedan fortsätta att läsa lite. Får se om jag tar och påbörjar med ett collage imorgon??

Av Marie - 10 september 2014 22:12

Håller på att vänja mig vid mina nya glasögon, hoppas att det inte ska ta så pass lång tid och att huvudvärken som jag haft helt ska upphöra. Sen kommer det nog ta ett par dagar innan man vant sig vid den nya modellen. Då den är lite mindre än min förra, som jag fortfarande kan använda men som inte samma behandling på glasen att det mörknar var efter för jag har samma typ av styrkor i dem - vilket min optiker tyckte var lite roligt att jag kom in och hade alla rätt på vilka bokstäver som stod i vilken följd. Och när jag hämtade ut dem, så sa han att med din hökblick så ser du allt. Jag vill bara kunna se utan att ha ont, men det är riktigt skönt att man slipper tänka på solglasögon speciellt här hemma då kan man bara gå ut genom dörren och glasögonen blir gradvis mörkare, något som jag inte märker något av. Men jag utnyttjade kampanjen om att få ett extra par i solglasögon som också har dessa typ av glas fast det är redan mörka och blir mörkare. Skönt att ha när man vet att solen skiner både här hemma och utomlands. För jag använder solglasögon nästan hela året runt ändå. Förutom ljuset så förhindrarna man att få grå och grön starr mm om man bara använder solglasögon.


Men annars har jag suttit och tittat på mobilen som jag vill köpa lite senare i år, men jag vet ännu inte vilken storlek eller hur mycket minne. Får se sen när priserna kommer, den kan nog ta och ge en fingervisning åt vilket håll jag ska välja. Hoppas bara att den inte tar slut och är borta allt för länge, då jag verkligen är i behov av en ny - innan min ny dör ut.

Av Marie - 9 september 2014 23:18

Jisses, tyckte att bokstaven kändes lite trög nu ikväll, men tror närmare bestämt att jag inte har laddat tagentbordet sedan midsommaraftons helgen, och nu är vi inne i början av september. Det är mer än 3 veckors marginalen som Logitech själva säger att det går innan den behöver laddas, och då hann den inte bli röd och den är snart 2 år gammal. De säger att den inte blir så pass mycket äldre pga att batteriet dör, men jag tror inte att detta är slut på länge om det fortfarande är så här pass bra. I alla fall en god nyhet. Hämtade upp mina glasögonen idag och det känns lite ovant att man inte måste se till att ha på sig solglasögon när man går ut, och att ljuset inte in i ögonen utan glasen blir gradvis mörkare av ljuset, både ute och inne. Vilket är skönt, det är många år sedan jag hade denna typ av glasögonen men det nya är att jag även har dem som solglasögon, så man ser ännu bättre färger mm inne i en affär eller om man åker bil e dyl och så blir de bra mycket mörkare i solljuset. Något som tydligen inte funnits så länge på marknaden (graden av mörkhet) men jag tycker det är skönt att slippa en viss typ av huvudvärk som jag haft på sistonde.


Sen har jag gått och väntat på denna vlog, eller det är den första sedan de lämnade NSD (Norge, Sverige och Danmark) så jag har haft tråkigt, stundtals speciellt på kvällarna.



Sen har det hänt andra saker idag, iPhone 6, iPhone 6+ släpps snart?? Jag vet inte, jag får det inte att fungera. Jag får inte se videon medan telefonen visas utan bara höra ljud i eko. Jättekul att höra samma sak två gånger i flera minuter - väldrigt tröttsamt. Speciellt då jag nu är i behov av en ny mobil, första på 5 år. Bytta ofta, varför då?? Jag är så nyfiken på vad de har att säga, men jag löste problemet. Jag böt webbläsare. Och jag tycker att det ser väldigt intressant ut. Sen kom katalogen för höst/vinter idag och jag såg lite mer som jag vill ha förutom t-shirten som jag nämde igår. Men sen är det jeans och jacka som är det sista i år jag tänker shoppa när det kommer till kläder.

Av Marie - 8 september 2014 22:33

Idag blev inte riktigt som jag trodde att jag skulle ha hunnit med mer än jag har gjort. Glasögon blev det ren pannkaka av, när jag väl var redo till att kanske åka så tyckte jag att det var sent att åka iväg så jag gör ett nytt försök imorgon. Läst lite ur Eldvittnet har jag också gjort, det är märkligt hur sakta det går just nu. Jag hade nästan tänkt göra en del saker imorgon, men jag hoppas att jag inte tycker att det bli för mycket. Fick ett mejl om att cardigan som jag hade tänkt beställa i slutet av augusti har kommit in igen, jippi. Men t-shirten som jag även tänkte beställa hem hann ta slut innan jag ens hann få upp min storlek eller ja, mellan mejlet gick iväg från dem till jag såg den - så hann t-shirten ta slut. Men jag behöver inte göra något då jag fortfarande står kvar om att det ska skicka ett mejl när/om den kommer in igen. Dock hittade jag lite andra saker som jag nu vill ha i väntan på att t-shirten kanske kommer in igen. Jag måste verkligen börja rensa bort kläder som jag inte använder. Jag nämnde det för några månader sedan, men jag började aldrig.


Jag har under kvällen suttit och tittat på flera essiebutton videor, för att jag har haft lite tråkigt. Jag har inte riktigt orkat sätta på en film, än. För jag hade tänkt titta på någon serie. Tydligen går det inte att se Elementry på play?? Jag blir så besviken, jag trodde att jag kunde se även denna säsong. Då jag inte har 7:an, den går att titta på gratis till slutet av månaden, jag såg det i helgen - men sen då?? Det är inte min dag. Så jag får väl ta och se dem serier som har kommit upp istället, men det ser inte ljust ut att Elementry ska göra detsamma.

For a second I was in control – I had it once I lost it though  från True Love - Coldplay

Av Marie - 7 september 2014 23:11

Jag har tittat på den sista delen av Millenium idag, hade inget bättre för mig. Har ändå tänkt se om dem lite senare i höst. Sitter nu och beställer hem lite underkläder, jag har speciella krav på hur det skulle ska se ut och det säljs inte längre i butik eller i alla fall inte min storlek. Så nu har jag till midnatt på mig att få hem ett par stycken och utnyttja rabatten, nu även med Safira i knät, får se hur det här går - för hon går om hon inte får sitta i knät. Men nu har jag lite fräscha underkläder igen, det är mer än ett år sedan jag beställde sist och jag ska ta och bytta ut de som är för gamla och nöta. Allt skulle vara så mycket enklare om de fanns i fysiska butiker också, jag har ingen lust att åka in till Stockholm för att besöka deras enda butik. Speciellt inte då jag blir utmattad av för mycket rörelser och ljud, något Stockholm har i överflöd.

Nu sitter jag här själv, det var inte kul att ligga kvar när man inte fick gosa. Så nu sitter jag och lyssnar på lite musik, Daughtry - vad annars?   Har tänkt hämta upp mina glasögon imorgon och lämna in alla mina gamla par som jag inte längre kan använda. De ligger bara och samlar damm och tar upp plats. Och sen får jag se vad som händer? Jag vet ett par saker som jag vill göra och få klart imorgon. Får snart göra något åt det. Sen är det dags att börja städa igen, men först ska det dammas. Att göra något istället för att fundera på att göra det, är nog mindre ansträngande. Sen såg jag att ett företag som jag brukar handla av nu även har både plattång och locktång från ett företag som jag fick upp ögonen för i våras, men ännu inte gjort något av det. Då kanske man kan beställa de tillsammans med / när jag ska uppdatera mina tomma hårvårdsflaskor och burkar.


Såg att Elementry börjar igen i morgon, i 7:an. Hoppas den visas på tv4play som vanligt? Tog och plockade upp lite filmer idag som jag både har läst om och sett trailer på.

  • Rio 2
  • the LunchBOX
  • En familj




Men jag hann aldrig läsa ut Eldvittnet, så jag får ta och fortsätta med den under veckan - det är bara 130 sidor kvar, men allt hinner väl hända innan dess. Nu ska jag ta och kolla på en film, men om det blir Hamilton eller Crazy, Stupied, Love.

Av Marie - 7 september 2014 20:33

 

bilder från ikea och bonaparte


Under min senaste tripp till Ikea, så tog jag och köpte golvlampan den ensam lyser upp rätt så bra (ensam), med tanke på att jag har ett rätt stort rum (lite över 20 m2) men jag tycker att den är fin. Så när jag fick möjlighet att åka dit igen så tog jag och slog till, och med tanke på hur många gånger den har funnits med i mina collage genom åren - så kanske det var på tiden? Sen har jag under många års tid sett kannan som är mitt på bilden, men det har aldrig blivit av. Jag vet inte varför, men nu tror jag det är för att den är för "perfekt" så tog istället och la en beställning på kannan längs ner. Som både var billigare och något längre än den från ikea. Jag tror att det är House Doctor som kannan säljs under, och den är handgjord. Fin tycker jag, den kostade 115:-.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards