I huvudet på Aponi

Alla inlägg under februari 2009

Av Marie - 6 februari 2009 15:14

I Neapel i Italien växer sopbergen på gatan pga att maffian kontrollerar stadens sopstationer, och nu har sopstrejken inledds i Stockholm.

En vild strejk bland Stockholms sopåkare inleddes i morse när 66 sopbilar och hundratalet sophämtare samlades vid Högdalens förbränningsanläggning. Var och en av de 66 bilarna kör mellan 50-70 ton sopor i veckan. Stockholm som på sina håll redan har råttor som springer och äter bland soporna, det kommer nu att öka. Och vad ska man nu göra av med soporna? Tur man inte bor inne i Stockholm just nu, när sopbergen börjar växar för det råder stejk bland sopåkarna. Är det inte billigare att anställa fler personal än att låta soporna växa?

Av Marie - 5 februari 2009 23:13

Idag har jag läst en hel del och även tränat pilates, snö avskräckte mig från att ta en promenad. Men jag kanske tar och provar på det igen om jag hinner vakna och är färdig tills jag var ute och gick igår. Det är rätt jobbigt att träna pilates då det är den egna kroppen som motvikt, och just nu känns det rejält i magmusklerna men även i låren att jag har kört igång igen, skönast var det att ligga raklång mellan övningarna. Men efter ett tag blir det bättre men det är alltid jobbigast att börja med något, vad det än är. Men nu börjar det nästan bli dags för lite, och läsa lite i min bok jag vet inte om det finns så mycket att titta på tv ikväll? Men den som lever får se... eller får i alla fall upptäcka något nytt.

Av Marie - 5 februari 2009 18:53

Idag möts man av rubriker om att Nick Carter i Backstreet Boys har hjärtproblem efter alla sina tuffa år, med alkohol och droger. Alkohol är en sak, men det är bara AJ eller Alexander Mclean som har nämts ha haft drogproblem tills han la av efter två olika försök på rehab, nu ryktas det att han har börjat att dricka igen, men vad som är sant av det vet jag inte. Så sent som i fjol mötes man av bilderna och tidningsuppslaget av när Nick på Café Opera skålade med alla tjejer och sa mindre fina ord, han svor helt enkelt och hade hångelfest där han drack en hel del. Nu möts man av att han tills förra våren (då han senast var i Sverige) vräckte i sig alkohol och kokain. Som yngre rökte han tydligen marijuana, tog ecstasy och senare smärtstillande preparat. När han vid 25 års ålden ledde nattklubbslivet in honom på kokain, där han festade så hårt att han blev trött. Vilket ledde till att han började använda kokain för att bli pigg. Nu medger han att han har levt en lögn.


Under Europaturnén i fjol fick han bröstsmärtor, och ett test visade att missbruket försvagat hans hjärta. Han lider av en hjärtmuskelsjukdom som hindrar hjärtat att pumpa blod som det ska. Läkare har varnat honom att han kan dö om han inte slutar dricka alkohol. Och sedan dess har Carter styrt in på ett annat, nyktrare spår.

- Jag vill inte dö, och jag försöker att skötta mig men att jag inte kan kontrollera mitt drickande trots hjälp från läkare säger han till tidningen People.

– Jag ville inte bli en sån som man läser om och tänker, ”Vad synd att han inte kunde lägga av utan tog sitt liv”. Har har samma åkomma som sångaren Andy Gibb och skådespelaren Chris Penn dog av.

Av Marie - 5 februari 2009 16:01

Sängstomme Hemnes 1645:- ikea

Klädskåp Hemnes 3195:- ikea

Bäddset Papaya 349:- Hemtex

Överkast Lukas 599:- Hemtex

Prynadskudde Valetta grå 199:- Hemtex

Prynadskusse Valetta turkos 199:- Hemtex

Kuddar siden grå, lila o brass 395:-/st spiti

Lampor stor 1495:- liten 1295:- spiti

Takarmatur 195:-/st spiti

Sängbord 2495:-/st spiti

Golvlampa 1520:- minh

Bambusteg 650:- minh

Bordslampa 1050:-/st minh

Buddastatyn 295:- minh

Väggprynad 565:- minh


Går att beställa på ikea, spiti och minh.

Bilderna lånade av ikea, soiti och minh

Av Marie - 5 februari 2009 15:52

Veckans låt: So What av Pink

Dagens låt: Viva la vida av Coldplay


Det känns som om jag är hundra år efter alla andra, men det går i vågor då jag lyssnar på radio och just nu är jag inne i en sådan period. Sen finns det perioder då jag bara lyssnar på album och mp3-låtar, alltså är jag efter alla andra - hela tiden när det gäller musik mässigt, men jag gillar dem här låtarna av helt olika skäl.

Av Marie - 5 februari 2009 15:05

Ser ni att det gick rätt fort att möblera i vardagsrummet? Det gick på under en timme och nu är jag frestad att göra ett till rum, kanske sovrummet den här gången? Det är kul att "låsas" inreda ett rum. Så nu har jag börjat att skissa på sovrummet, men det är oklart när det är klart. Annars sitter jag och tänker på en del, som det här med kameran och lite annat jag ska beställa, nu när det verkar som att sims 3 har flyttats fram ännu en vecka till den 11 juni. För om det är några buggar kvar i spelet då kommer jag att bli besviken när de nu har skjutit upp spelet ytterligare några månader. Jag kommer förmodligen att köpa ny musik innan jag åker på väg på semester, just nu har jag mina favoriter, förmodligen kommer jag att inhandla dem albumet inom den närmaste månaderna.

Av Marie - 5 februari 2009 00:29

Soffa Karlstad 3795:- Ikea

Tempeltavlan i silver 1995:- Spiti

Kuddarna sammet Aqua, äppelgrön o Olive 395:-/st Spiti

Kudden siden green 395:- Spiti

Sittpuff skinn svart 1595:- Spiti

Brickbord svart 2995:- Spiti

Avlånga kudden 495:- Spiti

Skåp antikbehadlat svart 895:- Spiti

Lampa äppelgrön stor 1495:- Spiti finns även liten 1295:-

Takarmatur till lampan 195:- Spiti finns i vit o transparant

Korg brun liten 595:- stor 895:- Spiti

Spegel 2495:- Spiti

Gummikorg stor 695 finns liten 495:-

Klockan 1995:- Spiti

Madonna 695:- Spiti


Allt detta går att beställa via ikea och Spiti.

Bilderna är även lånade från ikea och spiti.

Av Marie - 4 februari 2009 23:28

Jag håller på att plockar ihop till en ny inredningsinlägg, men det är svårt för man måste kunna beställa det också via nätet. Jag hoppas bli klar med det snart, men jag måste ta och börja med det först. Om inte det skulle vara nog håller jag även på och med smyckes tips - igen. Så det är många bollar i luften just nu, hoppas att jag börjar att träna pilates i morgon i stället, pga att jag åt fibrer för två dagar sedan så körde magen ihop sig, men jag hoppas att börja med det snart. Min mage är hopplös, för det mesta. Jag inte haft ont, konstigt nog men det har i alla fall inte vart på topp heller. Jag hoppas att det blir lite bättre efter jag går ner lite i vikt, att den ska bli mer hanterbar än vad den är nu.


Boken jag läser just nu är väldigt bra. Den handlar om en kriminalpolis i en håla i Usa som misstänks ha avlidit av en hjärtinfarkt, vilken efter änkan anställt en privatdektetiv gräver fram sanningen. Jag har läst mer än 50 sidor nu och än har inte så mycket hänt än, men den verkar vara väldigt bra, det var lätt att komma in i den bla. boken som jag vart kan rekomedera heter som sagt Villospår.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards