I huvudet på Aponi

Alla inlägg under januari 2009

Av Marie - 7 januari 2009 00:41

Bilder lånade från M925.


Jag har tagit en lite paus från Sex and the city och sitter och kollar på smycken, och råkade då halka in på en annan bloggsida. Bara för att jag försöker komma på vad jag vill ha i födelsedagspresent. Det är svårt, eller det tar en regäl funderare. Jag vill ju fortfarande ha kameran, som jag förut har nämnt och som jag får ta och köpa själv, i slut ändan. Och jag vet inte om jag behöver någon mobil, funderar den jag har fungerar fortfarande. Så vad ska man då tänkas vilja ha? Jag kommer ju att få hem väskan jag köpte med pengarna jag fick förra året, på typ min födelsedag men om jag nu får pengar så tänker jag inte vänta lika lång tid tills nästa beslut.


Jag funderar nämligen på att skämma bort mig själv med att köpa lite silver smycken, bara för att det finns inget bra tillfället för att vänta, det gör inte livet längre för mödan. Tänkte bara dela med mig av några av mina favoriter från M925. Men nu är pausen över och jag ska ta och hälla upp en glas kall mjölk och gå tillbaka till Sex and the city igen. Det är utmärkt att titta på när man vill koppla av och skriva som jag gör parrellt i huvudet, för att sedan skriva ner det - då och då. Och för att se om det är något jag missat när de har gått på tv, men jag är inte tillräcklig slav under märkelsprylar att jag skulle vilja gå runt med säsongens senaste Dior? Är det hela namnet eller olika märkesskor och väskor. Jag ser inte vitsen med det OCH en hel del av märkerskläderna skulle jag aldrig sättat på mig eller gå runt i för att jag helt ärligt tycker att det är fullt. Fast det är min smak eller ensak.

Av Marie - 6 januari 2009 20:45

Sen kunde jag låta bli att skriva lite om M925, som står för Magdalena som är ägaren och 92,5 % silver som är ett annat ord för sterling silver. Om man gillar smycken som är tidlösa och inte sticker ut för mycket eller har rena linjer så är det här smycken för dig. Det finns det mesta att välja på.

Halsband med sitt namn, långahalsband med kaffebönor i eller hjärta, det finns något för alla. Det är svårt att inte hitta något som man själv skulle vilja ha, eller till och med ett flertal för att de är så snygga.


Jag skulle kunna tänka mig ett långt halsband med kaffebönor hängandes i för att jag gillar formen, och lukten av kaffe men själv dricker jag det inte. Och det finns det också örhängen på stift eller krok. Eller varför inte ett namnsmyck som man designat själv genom skicka in sitt namn skriver i sin egen handstil - personligt och bra. Men det finns många fler variationen och även smycker åt män. Välj och vraka - för det ska jag göra.

Av Marie - 6 januari 2009 20:15

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska tänkas göra om en stund.  Jag skulle kunna plock undan lite gran så det ser mindre stöckigt ut tills jag tar och tittar på ett antal avsnitt av Sex and the city, men jag vill helst även hinna med några kapitel i boken också, jag har ju inte kommit så långt som jag skulle vilja i Blocket av Karin Wahlberg. Jag funderar på att beställa lite filmer nu under vinterrean, men det kommer nog inte bli av idag då jag inte har bestämt mig för vad det är för filmer och böcker som jag vill ha.

Jag kanske tar och städar mer nogrant imorgon istället, sen kanske jag måste ta och göra en ny önskelista? Jag har inte riktigt fått veta om det finns kvar eller inte än, men det är nästa bestämt att jag kommer att firas efter min födelsedag pga att den ligger mitt i veckan. Det är tufft att den firas i förtid eller i efterhand och att det inte är många gånger som det har inträffat på samma dag. Men jag ska inte klagga, det måste vara jobbigare att vara född på skottdagen.

Av Marie - 6 januari 2009 15:15

Naturligtvis har vi märkliga vandrahem. På Arlanda 4 mil norr om Stockholm står ett flygklart vandrahem färdigt, i en f.d Boeing 747 Jumbojet. Planet vilar sedan igår på ett betongfundament med landningsställen i två stålvaggor. Det finns totalt 25 rum med fyra bäddar per rum samt några lyxigare rum i planets övre del. Varje rum blir cirka sex kvadratmeter stort. Alla rum har tillgång till dusch och toalett i korridoren, lyxrummen har egna sådana faciliteter. Det blir också en lyxsvit med panoramafönster i planets cockpit. Priset per bädd blir mellan 200 och 350 kronor. För 200 kronor kan man sova i en loungestol på övervåningen. Lyxsviterna går på från 1200 kronor. TV, gratis trådlöst internet ingår i alla sängpriserna. Det finns också rum med tv par sängar, dessa är utrystade precis som rummen med fyra 90 cm breda sängar. Sen kan man bo i Cockpit svit, då får man allt och lite till.
Enkel- eller dubbelsvit. Vår rymliga svit med panorama vy har två
ställbara sängar, max antal personer är två. Är utrustad med TV,
gratis trådlöst internet och med egen toalett och dusch.


Sen finns även 1-2-3 rummen, som består av en 90 cm säng och en 140 cm säng och som totalt 3 personer får bo i. Sen är den ingen mer skillnad än de övriga fler sängsrummen.  

Vandrarhemmet kommer också att ha kafé och museum med jumbohistoria och intresserade ska via en gångväg kunna gå ut på jumbons ena vinge. Hotellet heter Jumo Hotell.

Av Marie - 6 januari 2009 15:00

Kolla hit vinentusiaster. Här finns hotellet där du kan dra dig lite extra på morgonen - i en vintunna.

Hotellrum på vingårdar har du säkert hört talas om. I Holland har man gått steget längre. På Hotel De Vrouwe van Stavoren kan du nämligen övernatta inuti en vintunna, fråga mig inte vad jag hittar dem konstiga hotellen.

De omgjorda tunnorna har tidigare rymt 15.000 liter vin av sorten Beaujolais men är nu utrustade med två bäddar, badrum och tv.  Inredningen är sparsam för att bevara, tja, känslan av att du bor i en tunna och har tursamt nog två små fönster.

Hotellet har bara fyra tunnor som kostar cirka 224 euro per natt och person. Men då ingår bland annat en flaska vin.


För 2500:- natten blir rummet eller tunnan din. Undra om man blir mör och fin, sovandes i en tunna? Och det borde nästan ingå mer än en flaska vin, då det låter som ett deprimerande rum för hela 2500:- natten.

Av Marie - 5 januari 2009 16:56

Jag har redan iPoden och strumporna, som man trär över iPoden och dem är rätt smarta då de ger lite skydd mot repor och smuts. Nu funderar jag på att beställa Apple Universal Dock samtidigt som hörlurarna, med Apple Universal Dock kan man ansluta iPoden till datorn och väggutaget för att ladda batteriet eller överföra låtar (om den är ansluten till datorn) man kan även ansluta den till stereon och få ut ett annat ljud ur iPoden. Sen kan man även ansluta den till tv för att titta på film eller bildspel. Jag funderar på att klä in min iPod i grått för att det är en stilfull färg, inte för att jag känner mig grå.


Och så fick jag hem ett presentkort från ellos (fyller år snart) att använda till slutet av juni, men jag tänker använda det innan slutet av den här månaden. Dels för att jag tänker beställa från ellos då, och ju tidigare man utnyttjar presentkort desto lugnare kan man vara att man inte tappar bort det innan det går ut.

Av Marie - 5 januari 2009 00:11

Skymninen sveper in över staden

som är färgad i guld och brons strimmor

Havet ligger som en spegelblankt hinna

på torget leker barnen kull


Dem vuxna ser varandra i ögonen

och skålar med det vin som finns kvar

Andra tittar för djupt ner i flaskan,

rädda att bli påkommna med att titta på


Månenskenet ger ett silverljus

sakta går de hem genom staden

Det sjungs i gränderna,

dansar över gatorna, ännu är kvällen ung


De viskas i toner för miljoner

när gryningen kommer åter

färgar himlen i rosa och guld

till toner av fågelsång

Av Marie - 4 januari 2009 23:35

Snön knarrar vid varje steg

Domherren ensam i hagen är

Rådjuren går i sakta takt över den snöklädda ängen

Isen ligger tjock över sjön
Endast ugglan är vaken

En ensam stuga står vid viken

Trädkronorna hukar sig under tyngden

Några enstaka snöflingor singlar sakta ner

Ute knarrar husen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards