I huvudet på Aponi

Alla inlägg under december 2008

Av Marie - 29 december 2008 16:20

Just nu pågår en utställning på Naturhistoriska Riksmuseet om den "hemliga" homosexuella världen. Utställningen pågår till den 9 maj nästa år och man får bla. lära sig detta.

Visste du att...

... homosexulitet finns dokumeterad bland 1500 djurarter?

... i princip alla dvärgschimanser är bisexuella och att de löser sina konflikter med sex istället för våld?

... flera djurarter onanerar? Orangutangen använder till och med redskap för detta?


Varje dag förvånas man var man får läsa och lära sig något nytt varje dag? Sitter och funderar över hur många djurarter det finns på jorden. Visst du att är hämtad från tidningen hennes uppgifter från utställningen.

Av Marie - 29 december 2008 15:57

Minnesvärd konsert: Backstreet Boys i hovet den 14 april. Min enda i år.

Minnesvärd sommar: Det mesta av den regnar bort.

Bästa album 2008: Cirkus med Britney Spears.

Minnesvärt möte: Backstreet Boys innan konserten i hovet den 14 april.

Bästa julklappen i år: Ipod classic, mest använda tofflorna.

Årets chock: Kramen jag aldrig vågade genomföra i hovet.

Årets låt: I kiss a girl Irreterande?

Årets film: Ps. I love you!

Årets bok: Män som hatar kvinnor,

Flickan som lekte med eld, Luftslottet som sprängdes.

Årets resa: Åland eckrö 2 ggr, Mariehamn 1 ggr.

Årets önskeresa: Jerusalem

Favoritremål: Portugal



Av Marie - 29 december 2008 15:25

Nu sitter jag och bläddrar i min tidning som kom hem idag, och jag skulle verkligen vilja kunna sätta upp håret ibland i fler uppsättningar än i en hästsvans, när jag var yngre flätade jag ibland håret men nu är det så länge sedan att resultat inte blir som jag tänkt mig. Snart är det väl bara att inse att man inte klara av allting. Annars sitter jag och kollar om jag ska ta och beställa en till kofta, förra gången beställde jag en svart och nu fungerar jag på en i bär, den liknar blåbär i färgen.

Nu är det inte många dagar kvar av det här året, det har gått så fort för fort, men mitt bästa minne av det här året händer för flera månader sedan - läskig tanke, som om det inte har hänt något sedan dess. Vilket det ju har gjort, nu ska jag ta och göra ett minnestavla över året som gått fast det inte är riktigt slut än.

Av Marie - 28 december 2008 22:30

Och nu har man sett Glasdjävulen, och den var rätt bra, men det mindre bra är att det är bara 2 avsnitt kvar. Och fast jag har läst boken så tog det några minuter innan jag mindes handlingen i den, man läser ju för mycket böcker ibland. Och på tal om böcker så är jag nöjd med mina val av mp3-böcker som jag tänker ta och betala/ladda ner om en stund. Men nu har jag äntligen hittat bilden till framsidan av sagan om ringen - radioteatern, det såg så futtigt ut innan när den inte hade någon bild i iPoden. Sen får jag se om det finns tid att åka ner och titta på rean imorgon eller i övermorgon. Men jag hoppas att jag hinner ner innan nyårdagen, då det är stängt. Och att det jag är intresserad finns kvar, annars ska det väl städas som vanligt och jag ska försöka plocka undan saker som inte ska vara framme. Man får nästan intala sig själv med hårdhanskarna att man ska försöka städa och plocka bort efter sig då man lätt glömmer bort och sen orkar man inte titta på högen när den lätt skulle jämnföras bredvid efteltonet. I alla fall i hur tråkigt det är att städa undan det, men det ser rätt bra ut efter man är klar. Men ändå är det mottit att sätta igång och enda vägen in i mål, enda tills man får syn på resultatet. Varför är det alltid så? Eller är det bara jag som hatar att städa?

Av Marie - 28 december 2008 16:45

Så nu när jag vet hur man fyller iPoden med ljudböcker, så kan äntligen börja ladda ner några stycken från adlibris.com för att sedan kunna lyssna på dem ett tag. För det är rätt skönt att bara lyssna på en bok ibland och inte vara den som läser, fast man gör det tyst. Man kan leva sig in mer i en ljudbok och föreställa sig hur det ser ut då man bara behöver lyssna. Man jag ska äta mat först, kan ni tänka er att det bara är några få dagar kvar av det här året och att jag ännu inte har hunnit renskriva hela dikten till Nick än?? Åh, nu måste jag sätta igång och göra det, jag hade ju planer på att kanske postade den imorgon. Men snart är det dags att baka morotskakan, som jag även skulle avslöja receptet på, men jag ska också skriva om hur den blev efter den är klar.

Av Marie - 28 december 2008 15:12

Tänk om det hade funnits en beskrivning hur man får in en ljudbok i iPoden då hade jag sparat väldigt mycket tid, för nu fick jag sitta i timmar och klura ut ett sätt själv - men vet nu vad? Jag lyckades! I iPoden går man in under inställningar -> huvudmeny och bockar för ljudbok, sedan högerklickar du och får upp skylten där man fyller i info om låten -> välj alternativ, och klicka på där det står musik och som nästa alternativ står det ljudbok, välj ljudbok. När det är gjort ta och klicka på Redigera -> inställningar och bocka för ljudbok klicka OK. Nu är det klar och du har nu en ljudbok i din iPod.

Av Marie - 28 december 2008 02:06

Och nu har jag bloggat varje dag i 3 månader, det är sant titta efter själv så kan du läsa vad jag har skrivit om hittills. 3 månader är en långt tid med tanke på att det skrivs minst ett inlägg om dagen, men ibland är det kul också. Det är mindre kul när man inte har någon insperation, men då kan man göra något annat tills man har fått en ny idé. Och jag har kommit på en sak som jag ska skriva om varje dag i ett år för nästa år, men sen får vi se vad jag hittar på för jag har inte kommit på alla planerna än. De dyker ju inte upp som pingisbollar direkt.

Av Marie - 27 december 2008 22:59

Och nu har jag sett efter bröllopet. Det handlar om en svensk man som är väldigt rik och som nu ska gifta bort sin älsta dotter. Han ska även donera ett antal miljon till ett barnhem i Indien, men inget går som något av de inblandade tänkt sig. Den danska mannen som skötter barnhemmet får inte åka tillbaka, giftemålet får ett oväntat slut. Sanningar kommer fram, och även döttsfall under handlingens gång. Alla blir berörda och det är först på slutet som de kan acceptera att de alla är en del av samma öde. Den är rätt sorglig att se. Men jag har även sett dagens avsnitt av Stjärnorna på slottet, och varje gång säsong av den så skrattar jag så mycket så jag får ont i magen och så även idag. Det är en mer städad variant av dokusåpa, men efter lite alkohol är det alltid någon som gör bort sig i tv. Sen har jag också läst en lite gran i boken ps. jag älskar dig, och det är inte så mycket kvar i den nu, och jag som vill att den ska vara tjockare men den skiljer sig en hel del om man bara har sett den. I filmen så bor dem i New York och i boken i Dublin, i filmer reser dem till Irland medan dem i boken reser till Lanzarote. Men sen försöker jag även göra en ljudbok till att hamna i iPoden som just en ljudbok men jag vet inte hur man ska bette sig för att bemästra sig det?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards