I huvudet på Aponi

Alla inlägg under december 2008

Av Marie - 20 december 2008 19:12

Jag läser ju som bekant Eat, pray, love och har äntligen kommit till den sista delen eller landet som boken handlar om, och helt oväntat så började jag skratta. Har du svårt för namn bör du verkligen ta och besöka Indonesien där har det bara fyra stycken, som både är flick- och pojknamn. Men ta och håll i er nu, spänn fast säkretsbälten för nu åker vi på den här gupiga resan. Wayan (uttalas "Why-Ann"), Made ("mah-DAY"), Nyoman och Ketut, dessa namn betyder första, andra, tredje och fjärde och råkar man få fler än 4 så börjar man om från början igen men lägger då till to the second power efter i vilken ordning de kommer.

Och med detta system så är chansen rätt stor att två Wayan gifter sig och får sig en egen Wayan. Vem kommer då när man skriker Wayan??? Halva släkten? I detta fallet - Ja. Tackar vet jag att ha ett namn som inte är fullt så vanligt.

Av Marie - 20 december 2008 15:46

Visst är klockorna fina? De kommer från uret.se och märket är Jaeger LeCoultre, klockan med blåtband kostar 42 975:- och den med ljusbrunt band 22 975:- då kan man vända på poletten så man skyddar klockan mot lättare smällar. Sen en iPhone 3G som finns tex att köpa från Telia och några av deras återförsäljare. En iPhone med abonemang går på från 379:-/månaden medan den med Telia refil kostar 5495:-. Både Mp3-spelaren iAudio och Phillips klockradio med lampa kommer här från Teknikmagasinet med de finns även i andra affärer. Mp3-spelaren ligger på 16 gb och kostar 2399:- medan "klockradion" på nätet kostar 1395:- och i butik 1495:-. Och sist men inte minst en snöflinga här fullt av diamanter men den finns även utan och då till ett mindre pris. I silver finns den från 765:-, men den på bilden har diamanter på 1,21 carater och kostar 20 000:- och kommer från Tous som finns i Nacka Forum och i Sturegallerian.

Av Marie - 20 december 2008 13:27

Och nu har jag börjat att äta eller dricka omega 3, jag vet inte hur många olika omega 3 tabletter som jag har köpt under mina dar? För de är nyttiga om man bara klarar av att svälja dem. Vilket jag inte klarar av, så nu har jag börjat ta det i flyttande form istället och då går det mycket lättare. Det gäller bara att få i sig rätt mängd ml per dag.

Att ha svårt att svälja saker som man inte har drukit eller ätit är vanligt när man lider av IBS, att man har störd sväljreflex och att den hör ihop med tarmreflexerna som också är störda. Men det är irreterande att man ska känna sig som en 5 åring under tiden det tar att svälja medicinen för att man inte kan få ner den på något annat sätt. Jag är bara ledsen över att det inte finns värktabletter som man kan ta i flyttande form, för jag tar dem inte ofta men det är sällan som jag får ner dem. Det sägs ju att man måste äta omega 3,6,9 i just den ordningen att man behöver mest av omega 3 men mist av omega 9, men det finns en omega som vi själva tillverkar. Och det är omega 7, den ser till att våra slemhinnor, i näs och munsvalj, magsäck och tarm mm inte är torra. Vilket de kan bli bla vid stress och efter klimateret så går produktionen ner om man måste börjar tillföra kroppen även omega 7, som även fuktar våra ögon.

Av Marie - 19 december 2008 23:47

Jag är så irreterad på kedjebrev, ni vet såna där som andra i din bekanskapskrets skickar runt för att få grejer eller det värst att man om man inte svarar läggs internet ner för alltid/du kommer aldrig bli lycklig/få vänner eller bli kär igen. Vem går på detta så att de fortsätter att skickar runt dem? De bidrar bara till en massa skräpost som fyller igen ens mejlboxar. Själv skickar jag inga av de kedjebrev som jag får, jag brytter en del av kedjan på det sättet. Men ingenting som har med kedjebrev och göra är sant eller kommer att slå in om man inte skickar runt halvsanningar.

Jag ville bara lätta mitt hjärta lite.

Tydligen så ligger Baylee Littrell på sjukhuset där han vårdas sedan ett par dagar tillbaka, och behandligen sattes in imorse. Brian och Leighanne vill att alla Backstreet Boys fans ska ha dem i deras tankar och i deras böner. Sedan passar de även på att önska oss en God jul och tackar så mycket för tankarna och bönerna.

Av Marie - 19 december 2008 23:32

Och så har jag tittat på Kim Novak badade aldrig i Genesarens sjö, av Håkan Nesser för första gången idag. Jag läste boken för lite mer än 8 år sedan och vet egentligen inte varför jag väntade med att se den förens nu. Det stämde väl inte helt tidsmässigt?

Sen är det mycket som jag skulle vilja göra men som jag inte kommer tillskott med. Jag får väl ta städningen av mitt rum och bädda rent sängen imorgon, fast jag nog skull mått bra av det ha fått det gjort redan idag. Det är konstigt att det är inte mycket av det man tidigare planerat som faktiskt bli av. Men så kanske det ska vara, eller så ser livet helt enkelt ut så. Ingen kan ha en plan som vara hela livet. Annars sitter jag här och ska snart, ta och återgå till mitt spel igen. Men snart är det jul. Undra om man ska ha det i spelet också?

Av Marie - 19 december 2008 17:07

Så där jag nu har man tagit sig ett mellanmål bestående av en knäckebrödsmacka med leverpastej. Leverpastej är mycket godare än lever, jag tycker inte om leverns konsistens annars skulle jag nog kanske tycka om det. För att jag har ätit det några gånger men det var inget för mig. Sen måste jag skicka en förfrågan var min tidning har tagit vägen som jag skulle ha fått för 4 dagar sedan, men som jag inte har sett röken av. Annars sitter jag och spelar sims 2, jag kan inte förstå att det är 60 dagar tills sims 3 kommer enda vägen hem till mig. Om ett tag ska vi äta hemlagade hamburare, mmm. Jag ska lite senare ta och läsa lite till i böckerna, och snart har jag förlyttat mig till Indonesien, Bali i den engelska boken, och i Ps jag älskar dig, så har jag snart läst 80 sidor. Nu är det fullt med klappar under granen, och snart vill man ta och öppna dem, bara för att se om de innehåller det man önskat sig. Jag vill så gärna att det ska ligga en mobil eller en iPod under granen just nu. Men jag vet inte, det ligger ett stort packet, som kan innehålla ett mindre. Och det för att man inte ska lista ut innehållet.

Av Marie - 18 december 2008 21:42

Nu har jag äntligen blivit klar med receptet, jag kommer att publisera det under helgen här. Sen är jag äntligen klar med julklapparna, men när det ringde för några timmar sedan, så klev jag på tejphållaren och det gjorde ont. Men smärtan har nu gått över, sedan några timmar tillbaka. Snart hade jag tänkt ta lite kvällsfika och fortsätta att läsa på på mina två böcker.

Det blev inget av spikmatten den här gången för de hade den inte hemma, men man kan om man vill beställa den från deras hemsida. Sen ska jag även se över min framtida beställning, och skicka iväg den snart inom den närmaste dagarna. Sen har jag fått en känsla över att det är något som jag har glömt men kan inte komma på vad det är. Så jag vet inte hur pass viktigt det är? Ah, jag ska tömma det sista från min hurts och lite annat smått och gått som ska ta och slängas imorgon, men sen kan jag inte komma på vad det är jag har glömt bort.

Av Marie - 18 december 2008 19:25

Jag sitter här och söker på recept till en morotskaka, som jag bakade för lite mer än ett år sedan men den verkar inte finnas kvar längre. De verkar som de bytter ut dem ständigt. För att jag vet att den innehöll citron- och apelsinsaft och någon sådan hittar jag inte. Inte heller jag det heller, våran hankatt gjorde det heller inte lättare när han la sig i receptlådan, så att det såg ut som en svartfilt för han lägger sig så att man inte ser hans vitafläckar, han tror att om man inte ser dem eller han inte ser än så är han osynlig. Hans svans var det enda som hängde ut från lådan, sen reste han sig upp och började krafsa runt och lyfta upp recepten med tassarna. Det var en syn för gudarna. Men trots hans hjälp eller själp? så kan jag inte hitta receptet så nu måste jag försöka återskapa det jag minns av det.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards